ssangyong tivoli kormány

Az autó kormánya takarítás szempontjából a belső tér kritikus pontja. Míg a külső tisztaság – leszámítva az extrém eseteket és körülményeket – többnyire inkább esztétikai kérdés, addig a beltérben bizony kórokozókkal is szép számmal találkozhatunk. Mutatjuk, mit tehetsz ellenük! Ezt se hagyd ki: Hét sofőr típus az autópályáról, akik az idegeinkre mennek

Takarítás vegyszerek nélkül

Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy az autó belső terének higiéniai szempontból a legkritikusabb pontja a kormány és a váltó. Ezt követik a kapcsolók (index és elektronikai eszközök, ablakfelhúzók) és a kapaszkodók. Meglepő, de ezeket a felületeket érdemes lenne naponta takarítani- különösen annak, akinek az autója napi használatban van” – hívja fel a figyelmet Botos Andrej, a BONUS tisztítóeszközgyártó marketing managere.

Egyre többen teszik le a voksukat a vegyszermentes takarítás mellett. Valljuk be, ez nem csak környezetvédelmi szempontból fontos, de sokkal egyszerűbbé is teszi a mindennapokat. Autótisztításnál is érdemes erre törekedni, különösen az érzékeny felületeknek – mint pl az autó kormánya – nem tesz jót, ha tisztítószereket használunk.

Autó belső
Nem csak az autó kormánya, a váltó, az index, a kapcsolók is külön figyelmet érdemelnek (Fotó: Bonus)

A mikroszálas kendők tökéletesen alkalmasak és elegendőek a kormány, váltó, kapcsolók tisztítására. Érdemes azonban több kendőt tartani az autóban és csoportosítani a felületeket. Egy kendőt a kilincsekre kívül-belül, egy kendőt a váltóra és kézifékre, egy kendőt a kapaszkodókra és elektronikai kapcsolókra, illetve egy kendőt dedikáltan csak a kormányra. Minden takarítás után 60°C-on mossuk ki a kendőket, ez a vegyszermentes takarítás esetén kardinális lépés” – javasolja Botos Andrej.

Kiemeli: ha naponta nem is jut rá idő, hetente mindenképpen töröljük át ezeket a felületeket. Ha végig gondoljuk egy-egy napunkat, hamar rájövünk, mennyi mikroszkopikus kártevőt vihetünk fel a kormányra, váltóra hétköznapi használat mellett is. Ez is érdekelhet: 8 veszélyes dolog, amit valószínűleg te is csinálsz vezetés közben

A következő oldalon mutatjuk, hogyan takaríthatod hatékonyan vegyszerek nélkül az autód. Az is kiderül, miért az autó kormánya a baktériumok kedvenc helye.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2