fekete audi A5 Coupe

Hajnerné dr. Horváth Barbarával egy női szakmai csoportban találkoztam, jogi és adatvédelmi tanácsadást kértem tőle a honlapunkkal kapcsolatban. Miközben beszélgettünk, kiderült, hogy Barbara imád vezetni, nagy autórajongó, már-már igazi fanatikus. Rögtön lecsaptam rá, és alaposan kifaggattam szenvedélyéről. Az adatvédelemmel foglalkozó jogi tanácsadó jelenleg egy Audi A5 Coupe boldog tulajdonosa.

“Mindig is nagyon szerettem vezetni és imádtam az autókat – kezdi történetét Barbara. – Valahogy úgy hozta az élet, hogy több jó barátom és a férjem is autós szakmát űz, így tényleg mindig ebben a közegben mozogtam. Most is szoros kapcsolatot ápolok az autóipar szereplőivel, alkatrész kereskedőkkel, de ma már jogi ügyeik kapcsán. Az országban működő szervizek, kereskedők közül jó néhány számára én készítettem el az adatkezelési dokumentumokat, hiszen a GDPR rájuk is ró kötelezettségeket.”

Egy kis Polski Fiattal indult minden

Barbara főiskolás volt, amikor az édesanyja neki ajándékozta a Polski Fiatját. Ez volt Barbara első autója, amire akkor ő nagyon-nagyon büszke volt. “Később, mikor elkezdtem dolgozni, vásároltam egy néhány éves Ford KA-t, az is igazi szerelem volt. Bár akkor még a dizájn és a forma (na meg a pénztárca) alapján választottam és nem a műszaki tartalom volt az elsődleges. Az autó egyébként azóta is megvan, édesanyám használja, és még ma is gyönyörű állapotú. Néhány év múlva aztán megvettem az első új autómat, egy SEAT Leont. Minden, számomra fontos extra felszereltséggel, sport ülésekkel, sport futóművel, gyönyörű kárpitozással! Nagyon szerettem azt az autót, bejártuk vele fél Európát, nagyon kényelmes és megbízható volt.”

Ezekben az években Barbara a Dunántúl egyik legnagyobb építőipari cégének gazdasági igazgatójaként dolgozott. Majd 2010-ben megalapította saját jogi-, gazdasági tanácsadó irodáját, melynek fő profilja ma már az adatvédelem. Máig közel 400 vállalkozás GDPR felkészítésében közreműködött, emellett nagy cégek adatvédelmi tisztviselőjeként is tevékenykedik.

fekete audi A5 CoupeAudi A5 Coupe teljesen személyre szabva

“Néhány éve rengeteget utaztam, napi 5-600 kilométert vezettem. Ekkor döbbentem rá, hogy az autó nem csupán eszköz, hanem valójában társ is és nem mindegy, hogy milyen biztonsági és kényelmi funkciókkal rendelkezik. Ezért döntöttem úgy akkoriban, hogy belevágok egy komolyabb autó vásárlásába és az új „társamat” az új kihívásoknak megfelelően választom ki. Ekkor vettem meg a jelenlegi autómat, egy új Audi A5 Coupe-t. Először az autó külseje fogott meg. Egyszerre sportos és elegáns. Az autót teljes egészében a saját igényeim szerint alakíttattam ki. Kívül fekete, belül ezüst bőr kárpitozása van, minden belső extra felszereltséggel, ami akkor rendelkezésre állt.  Az első évben rögtön 55 ezer kilométert mentem vele, imádtam minden percet, amit az autóban tölthettem. Nincs ez másként ma sem, de ma már lényegesen kevesebbet utazom, hiszen időközben édesanya lettem és azóta nagyrészt online dolgozom. Az Audi A5 Coupe ma is szép állapotú, biztos, hogy fáj majd a szívem, ha megválok tőle. De most már úgy érzem, hogy eljött a csere ideje.”Audi A5 műszerfal

Az új álom egy Mercedes

Barbara is észrevette, hogy az utóbbi évtizedben hatalmasat fejlődött az autóipar és maga is ámulattal figyeli, milyen megoldásokat fejlesztettek ki az autócégek. Ő maga imádja a különféle belső „kütyüket” és azt, hogy a mai autók rendkívül okosak.

“Most egy Mercedesre vágyom. Ma már inkább a kényelem és a belső praktikus tulajdonságok fontosak a számomra. Emellett édesanyaként pedig különösen figyelek arra, hogy biztonságos legyen az autó. Ugyanakkor továbbra is fontos, hogy elegáns megjelenést biztosítson számomra, ha épp üzleti tárgyalásra indulok. Az Audi A5 Coupe megfelelt ezeknek az elvárosaknak, és úgy gondolom, hogy a Mercedes GLC Coupe változata is hasonlóan helyt áll majd ezen a téren. Az autó színét, belső felszereltségét én fogom kiválasztani, a műszaki tulajdonságok tekintetében kikérem férjem véleményét is. A férjem ugyanis 25 éve autóalkatrész kereskedőként dolgozik, végzettsége is autószerelő. Hozzám hasonlóan ő is szereti a különleges járműveket és a régi amerikai autókat. Több gyönyörű autó büszke tulajdonosa volt már (pl. egy 1971-es Impala, több Mercedes típus). Jelenleg egy BMW X5 M autót vezet, amit sokszor használok én is.”

Hajnerné dr. Horváth Barbara gdps adatvédelemNagy tervek a jövőre nézve

Barbara azonban nemcsak az autója tekintetében szereti az igényességet és tökéletességet, hanem a munkája terén is így gondolkodik. „Azt tapasztalom, hogy a kisebb vállalkozásokhoz nehezen jutnak el a jogi kötelezettségeikről szóló információk. Nagy a bizonytalanság, ha hatályba lép egy-egy újabb jogszabály. Sok cég rémülten fogadja, ha valamilyen jogi probléma merül fel a tevékenységével összefüggésben. Előfordul, hogy érdemes szakértőhöz fordulni, de az elengedhetetlen, hogy a vállalkozó tisztában legyen azzal, hogy milyen kötelezettségek terhelik, vonatkoznak-e rá bizonyos előírások. És az is fontos, hogy ha szakértőhöz fordul, megértse a szakmai tanácsokat és azokat át tudja ültetni a gyakorlatba. Úgy gondolom, szükség lenne a mikro- és kisvállalkozók ilyen irányú oktatására. Ennek érdekében igyekszem most cselekedni. Ha vége lesz a járvány miatti korlátozásoknak, folytatódhatnak a workshopjaim szerte az országban. Így aztán újra rovom majd a kilométereket. És bízom benne, hogy ebben már egy Mercedes lesz az új társam!”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •