abroncsadomany-hankook
A megnövekedett járműpark üzemeltetéséhez kapták az abroncsokat

A Hankook Tire folyamatosan keresi azokat a szervezeteket, melyeknek a jelenlegi helyzetre való tekintettel soron kívüli abroncsadományra lehet szüksége. A vállalat ezúttal egy hosszú évek óta partnerének tekintett alapítványnak nyújtott segítséget. A magyar Vöröskereszt a Hankook-adomány keretében 200 darab abroncsot kapott.

Hankook-adomány és logisztikai kihívások

A hazai karitatív szervezetek közül a Magyar Vöröskereszt már január 30-a óta lát el fontos feladatokat a koronavírus-járvány kapcsán. A betegség magyarországi megjelenése előtt a lakosság felkészítésében segített, a veszélyhelyzet kihirdetése óta pedig élelmiszer-, és tisztasági csomagokkal látja el a rászorulókat az egészségügyi szervezetek támogatásával párhuzamosan. Mindezek mellett továbbra is üzemeltetik a szociális intézményeket és szervezik a véradók toborzását. A Hankook Tire úgy járul hozzá a Magyar Vöröskereszt munkájához, hogy évenkénti Abroncsadományozási Programjának kihirdetése előtt 200 darab abroncsot biztosít a szervezet számára országos szinten. „A feladatok túlnyomó része korábban soha nem tapasztalt logisztikai kihívások elé állított minket. Szerencsére több gépjárműforgalmazó ajánlott fel gépkocsikat és teherautókat. Az így megnövekedett járműparkunk üzemeltetéséhez a mostani abroncsadomány jelent igen nagy segítséget!” – hangsúlyozta Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

abroncsadomany-hankook-vorokereszt
2012 óta létezik az Abroncsadományozási Program

Természetesen nem ez az első abroncsadomány: a Hankook Tire a rendkívüli helyzetet figyelembe véve korábban már számos országos és regionális szervezetnek segített. Összesen 173 gumiabroncsot kapott a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány, a Bethesda Kórház Alapítvány, a Magyar Vöröskereszt, a Büszke Aranykor Alapítvány, a Reménysugár Közhasznú Alapítvány, valamint a Közép-Dunántúli Regionális Mentőszervezet.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •