A szállító sármos főszereplőjének az autója is lehetne a BMW 530e

Hajas Imelda és BMW 530e xDrive

Ó, az a vadító megjelenés és klasszikus elegancia! Na meg a kifinomult mozdulatai mellett sem lehet szavak nélkül elmenni. Nem kellett sokáig győzködnie, tőlem 10-ből 10 pontot kapott! Félreértés ne essék hölgyeim, nem Frank Martin Jr.-ról, A szállító című sorozat kitalált karakteréről beszélek, akit az első három részben Jason Statham, aztán pedig hasonló, jó kiállású úriemberek testesítenek meg. A tekintélyt parancsoló, frissített 5-ös BMW-ről van szó.

Határozottan jó irányba fejlődik az 5-ös!

Az említett filmsorozat jeleneteiben az autós főszereplő mindig is a német prémiumok közül került ki. Ez ugyan több esetben jelentett Audit, mint BMW-t, és utóbbiból sem az 5-öst, hanem az elnöki 7-est. Az 5-ös sorozat viszont olyan nagy mértékű változáson ment keresztül az évek és generációk során, hogy bizony sokféle értelemben tekinthető egyenrangúnak a 7-essel.

BMW 530e xDrive hűtőrács

Kifejezetten örülök annak, hogy a frissítés során nem kapott hatalmas veséket az orrára a modell (az új 7-es már nem volt ilyen szerencsés). Nincs baj a vesékkel egészen addig, amíg arányosak. Az, hogy kinek, mi arányos, relatív, így ez a kérdés még jó darabig vitatéma maradhat az új BMW modellek kapcsán.

Megéri befizetni a lézershow-ra: BMW 530e plug-in hibrid

Az 530e hossza csaknem 5 méter (4963 mm), amit valószínűleg többször is hangoztatni fogok, de nem negatív értelemben. És akkor nézzük kívülről az autót!

A kissé átformált első és hátsó lámpatestek optikailag szélesebbé teszik az autót. A hátsó lámpák grafikáját néhol sötétebbre rajzolták, ez teszi még különlegesebbé azt, ahogyan világítanak. Kissé háromdimenziós hatást kelt. Nem csak nappal, közelről, hanem este a sötétben is könnyen észrevehető az úgynevezett BMW Laser technológia, amely, ugyan – igény szerint – az opcionális listáról kerülhet az autóba, de én mindenképp beneveznék rá. Miért? Mert a nagy fényerejű LED-es fényszóróknak hála többé nincs szükség külön ködlámpákra, a lézersugár erősít az összhatáson és klasszisokkal jobb látásviszonyt biztosít az utakon. A magasfényű króm díszítőelemek még mutatósabbá teszik a BMW-t, sőt, örömmel fürkésztem a kipufogóvégeket is a díszítőelemek mögött, amelyek, amellett, hogy igaziak, szintén nagyot dobnak a látványon.

BMW Laser LED fényszóró

BMW 530e xDrive hátulról fényképezve

A következő oldalon megtudhatod, milyen felnikkel kérheted az autót.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3
4