Magyar Voroskereszt auto adomány Renault Hungaria
A 7 gépjármű egy részét a Magyar Vöröskereszt szociális gondozói használják az idősek, rászorulók mindennapi támogatásához

A koronavírus elleni küzdelemben segítő Magyar Vöröskeresztnek adott használatra járműveket a Renault Hungária. A márka hazai importőre ezzel is szeretné segíteni a szervezet napi munkáját a rendkívüli helyzetben.

Szociális gondozók kapják az autók egy részét

Magyar Voroskereszt Renault Clio
Renault Clio szolgálatban

Az átadott 7 gépjármű egy részét a Magyar Vöröskereszt szociális gondozói használják az idősek, rászorulók mindennapi támogatásához. Másik részét a szervezet a már levett koronavírus-tesztek szállítására használja a vidéki városok és tesztközpontok között. Az autók között Renault és Dacia modellek egyaránt megtalálhatók, személy- és kishaszonjármű kivitelben is. „Hisszük, hogy ebben az időszakban csak közös erővel, összefogva leszünk képesek valódi eredményeket elérni. Mi azzal tudjuk ebből elsősorban kivenni a részünket, hogy hozzájárulunk: az első vonalban küzdők mielőbb célba érjenek az ország egész területén. Ezért ajánlottuk fel flottánk egy részét a Magyar Vöröskereszt számára, remélve, hogy ily módon is hozzájárulhatunk a koronavírus elleni minél hatékonyabb küzdelemhez” – mondta Wachtler Tamás, a Renault Hungária ügyvezető igazgatója.

A Renault Hungária mellett számos cég segít idehaza

Autóipari cégek felajánlásából és adományából szerencsére bőven kijutott idehaza az elmúlt időszakban, a cégek ott segítenek, ahol tudnak. A Magyar Suzuki Zrt. maszkokkal és fertőtlenítőkkel szállt be a vírus elleni harcba. A SHARE NOW és az OMV tíz prémium kategóriás autó felajánlásával és ingyen benzinnel segíti az egészségügyi intézményeket. A Greeno a járvány ideje alatt flottájának egy részét az idősek ellátásának biztosítására ajánlotta fel. Egészen más, de nem kevésbé hasznos segítséget nyújt a Hyundai és a MÁV Szimfonikus Zenekar – az ő zenélő autóik klasszikus zenét “visznek” szerte a városban, így elég csak kinyitni az ablakunkat és meghallhatjuk a muzsikát.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •