gazdagok kedvenc autói autóvásárlás
A gazdag autótulajdonosok számára a teljesítmény, a kényelem és az elegancia egyaránt fontos; fotó: Freepik/prostooleh

Milyen autókat vezetnek szívesen a leggazdagabb magyarok és mi lehet számukra a legfontosabb? Az elegancia, a kényelem, vagy inkább a biztonság? Egy biztos, ha luxusautókról van szó, a hazai elit egyáltalán nem szűkmarkú. Ez derül ki legalábbis annak a felmérésnek az adatai alapján, melyet 2019-ben a Datahouse készített. A statisztikák szerint a leggazdagabb magyarok csak Mercedes G-osztály modelljeire 2,8 milliárd forintot költöttek. De a felső kategóriás SUV-k és a ritka autókülönlegességek is nagy népszerűségnek örvendenek. Íme, a hazai gazdagok kedvenc autói – TOP 3 következik!

1. Mercedes

Úgy tűnik, ha a felső tízezer autóvásárlási szokásairól van szó, a Mercedes évtizedek óta kirobbanthatatlan a kedvencek közül. Tavaly a G-osztály AMG-s változata bizonyult a legmenőbbnek. Ennek alapára közel 60 millió forint. 2019-ben nem kevesebb, mint 53 darabot helyeztek forgalomba. Nem véletlenül, hiszen olyan luxusautóról beszélünk, ami nem csak tekintélyparancsoló megjelenésével, de kiemelkedően biztonságos kialakításával, valamint tágas belső terével is hódít. A marcona külső ráadásul kényelmes belsőt, és igen komoly teljesítményt rejt magában. Nagy valószínűséggel ez lehet az oka annak, hogy ez a modell helyet kapott a gazdagok kedvenc autói között.

mercedes amg-g osztály
Köze 60 millió forintba kerül a G-osztály AMG; fotó: Mercedes-Benz

2. BMW

A Mercedes mellett a BMW is stabilan tartja magát az élbolyban. Csúcsterepjárójukból, az X7-ből tavaly 37 darabot hoztak forgalomba. De a SUV-k mellett nagyot mentek 2019-ben a sportautók is. A 35,5 millióról induló M5-ből például 33 darabot, a 19 milliós M2-ből pedig 30 darabot helyeztek forgalomba. A BMW-k esetében leginkább a megjelenés dominál, hiszen modelljeik nem csak átlagon felüli komfortot, de a kiemelkedő eleganciát is garantálják.

BMW M5 35 years limitált széria
A BMW M5 Edition 35 Years különkiadása

3. Ford

A gazdagok kedvenc autói közt érdemes megemlítenünk a tehetős hazaiak körében népszerű modellt, a Ford Mustangot, amelyből 2019-ben nem kevesebb, mint 143 darab került forgalomba. Ez talán annak is köszönhető, hogy a fentebb már említett Mercedes AMG GT-nél lényegesen olcsóbban, már 12,8 millió forint induló listaárral beszerezhető. A Mustang legnagyobb erőssége egyébként ereje mellett eleganciájában, letisztult vonalvezetésében rejlik. Elég csak ránéznünk erre a modellre, és rögtön megérthetjük, miért rajonganak érte a leggazdagabb magyarok.

Mustang Mach-E
A Mustang Mach-E egy új korszak kezdetét jelképezi a Ford számára, vajon lenyűgözi-e a hazai elitet?

Ha luxus, legyen kövér!

Felmérések szerint a legkedveltebb autómárkák mellett hazánkban az autókülönlegességekben sincs hiány. Ezek közt találkozhatunk közel 50 milliós Lamborghinivel, illetve két darab, hasonló árfekvésben mozgó Aston Martin DBS-sel. De árban nem sokkal marad alul az Audi R8 coupe, illetve a 30 millió körüli Maserati Ghibli sem, melyekkel szintén találkozhatunk a hazai utakon. A legdrágább befektetést azonban két darab, egyenként 100 milliót érő Ferrari jelentette. A kuriózumnak számító luxusautókon kívül az elmúlt években egyre menőbbnek számítanak az elektromos vagy hibrid meghajtású SUV-k is, melyekre az elkövetkező években előre láthatólag még nagyobb kereslet mutatkozhat majd.

Audi r8 coupe
Az Audi R8 coupe szintén kedvenc a felsőbb körökben; fotó: Audi.hu

Összességében elmondható tehát, hogy hazánk leggazdagabb autótulajdonosai számára a teljesítmény, a kényelem, valamint az elegancia egyaránt fontos. Leginkább a megbízható SUV-kat és a különleges sportautókat kedvelik. Ha ezekről van szó, nem restek akár a zsebük legmélyére nyúlni, és több tízmilliót is kifizetni a tökéletes kocsiért. Érdemes tudni azonban, hogy autóvásárlás során nem feltétlenül kell egy részletben letenni az asztalra ezeket a drasztikus összegeket. A hazai utakon futó luxusautók többsége ugyanis lízingelhető vagy bérelhető formában is elérhető!

Forrás: Netlízing

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •