mobilitási pontok budapest
A Mobilitási Pontok olyan helyszínek, ahol kerékpárkölcsönző, elektromos roller-, robogó-, és autómegosztó-rendszereket vehetünk igénybe

Négy fővárosi helyszínen alakítottak ki kísérleti Mobilitási Pontot, amelyek a környezetkímélő, mikromobilitási eszközök használatához, és a hagyományos közlekedési módok kiegészítéséhez nyújtanak tesztkörnyezetet.

Itt találhatóak a Mobilitási Pontok

A Mobilitási Pontok olyan helyszínek, ahol kerékpárkölcsönző, elektromos roller-, és robogómegosztó, valamint autómegosztó-rendszerek szolgáltatásait vehetik igénybe a fővárosban közlekedők. Megtalálhatók itt a MOL Bubi kerékpárjai, a Lime rollerek, a Blinkee robogók, a Share Now, a GreenGo és a MOL Limo autói is. Ezek a mikromobilitási eszközök környezetkímélő formában nyújtanak segítséget jellemzően rövid távú utazásokhoz, a saját autó használatát helyettesítve. A Mobilitási Pontok létrehozásának a környezetvédelmi szempontok mellett az is célja, hogy kiegészítse a hagyományos közlekedési eszközöket. Azaz lehetőséget biztosítson a különböző közlekedési módok kombinálására és az ezzel kapcsolatos tapasztalatszerzésre. Íme, a 4 újbudai helyszín:

  • Szent Gellért tér
  • Egry József utca
  • Magyar tudósok körútja
  • Infopark villamos megálló

Ezeken a helyszíneken folyamatos méréseket végeznek a projekt szakemberei, amivel pótolhatatlan segítséget nyújtanak a budapesti közösségi közlekedési szolgáltatási csomag fejlesztéséhez. A cél az, hogy Budapest fenntarthatóbbá és élhetőbbé váljon. “A Mobilitási Pontok 21. századi megoldást jelentenek, mivel a parkoló autók számának növelése nélkül bővítik az emberek közlekedési lehetőségeit. A főváros vezetése ezzel is javítani szeretné a budapestiek életminőségét” – mondta el dr. Dorosz Dávid Klímavédelmi és Fejlesztési főpolgármester-helyettes. A Mobilitási Pontokkal az is cél, hogy a megosztott mobilitási eszközök számára rendezett tárolási területet alakítsanak ki.