bugatti elektromos roller
(Fotó: Bugatti)

Bár a Bugatti már jó ideje dolgozik egy elektromos hiperautó fejlesztésén, ez a cikk most nem arról fog szólni. A cég első elektromos járműve ugyanis nem négy, hanem két keréken érkezett, és nagyjából 999 lóerővel szerényebb a teljesítménye, mint a Veyronnak. Igen, jól gondolod, a Bugatti egy elektromos rollerrel lepte meg a piacot. Mutatjuk! Ezt se hagyd ki: 3 tipp, hogy télen is biztonságos legyen az elektromos rollerezés

A dizájnos Bugatti roller legmenőbb sajátossága az útra vetített EB logó

A horvát Rimac céggel egyesült Bugatti az elektromos roller fejlesztését a mikromobilitásban élen járó amerikai Bytech International céggel folytatta. A roller váza egy szuperkönnyű, mindössze 15,8 kilós magnéziumötvözetből készült. A 700 W-os motornak köszönhetően a jármű végsebessége 30 km/h körül mozog, teljesítménye pedig alulról súrolja az egy lóerőt, azaz valóban 999 lóerővel kevesebb, mint az 1000 lóerős Bugatti Veyroné.

bugatti roller elektromos roller

A 36 V-os és 10 Ah-s akkumulátor akár 35 km-es hatótávolságot is biztosít, szabványos otthoni fali aljzatról pedig nagyjából négy óra alatt lehet feltölteni a Bugatti rollerét. Arról egyelőre nincs hír, hogy mikor – és kinek – lesz elérhető a robogó, ahogyan az árról sem tettek közzé információt. A motor1 szerint ugyanakkor jó kiindulópont lehet a Lamborghini elektromos roller ára, amiért átszámítva 180 ezer forintot kérnek.

Ezeket se hagyd ki:

Forrás, fotók: motor1, Bugatti

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •