2. Metál Mole smoothie bowl

smoothie bowl

Hozzávalók az alaphoz:

  • 90 g fagyasztott banán
  • 35 g fagyasztott meggy
  • 1 dl Funky Forest Metál Mole ital
  • 25 g alma (héjával együtt)
  • 30 g nyers cékla
  • késhegynyi vanília kikapart belseje
  • 1 mokkáskanál méz (ha szükségesnek érezzük)

Hozzávalók a feltéthez:

  • 1 teáskanál pirított mák
  • 5 db cékla chips
  • 5 szem szeder/áfonya
  • 1 evőkanál gránátalmamag
  • 1 teáskanál aszalt áfonya
  • 1 evőkanál ribizliszósz

Elkészítés:

Helyezzük az alap összes hozzávalóját a turmixgépbe és 10-20 másodperc alatt aprítsuk csomómentes, lágyan krémes állagúra. Öntsük a lágyan krémes smoothie-t egy magas falú, kisebb tálba. Osszuk ketté a tálat képzeletben és dekoráljuk az egyik felét a feltétekkel.

Ribizliszósz:

25 dkg fagyasztott ribizlit tegyünk fel két kanál mézzel egy lábosba főzni, forraljuk fel. A főzés végén adjunk hozzá néhány mentalevelet. Kihűtve használjuk.

3. Tranquil Turtle smoothie bowl

egészséges desszert

Hozzávalók az alaphoz:

  • 135 g fagyasztott banán
  • 30 g fagyasztott avokádó
  • 25 g körte (héjával együtt)
  • 1 dl Funky Forest Tranquil Turtle ital
  • 13 g finomszemű zabpehely
  • 30 g baby spenót
  • fél bio citrom leve és héja
  • 1 csipet őrölt kardamom mag
  • 1 mokkáskanál méz (ha szükségesnek érezzük)

Hozzávalók a feltéthez:

  • 6 szem áfonya
  • fél banán felszeletelve
  • fél kivi felszeletelve
  • 1 kávéskanál fekete szezám
  • 1 evőkanál darabos mogyoróvaj
  • 1 szelet extrudált rozskenyér (díszítéshez csírák, virágok, tökmag, pici méz ízlés szerint)

Elkészítés:

Helyezzük az alap összes hozzávalóját a turmixgépbe és 10-20 másodperc alatt aprítsuk csomómentes, lágyan krémes állagúra. Öntsük a lágyan krémes smoothie-t egy magas falú, kisebb tálba. Osszuk ketté a tálat képzeletben és dekoráljuk az egyik felét a feltétekkel.

Kedvenc recepteinket megtalálod a Gasztro rovatunkban, amelyből az alábbiakban adunk egy kis ízelítőt:

Fotók: Mudra László

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2