tokio 2020 tokiói olimpiai magyarok
(Fotó: olympics.com)

A férfi vízilabda-válogatott magyar idő szerint vasárnap reggel megnyerte a spanyolok ellen vívott bronzmérkőzését. Ez azt jelenti, hogy összesen 20 éremmel – hat arany, hét ezüst és hét bronz – zárt a magyar csapat a tokiói olimpián. Huszonöt éve nem született ennyi érem a nyári ötkarikás játékokon, ennél több magyar érem utoljára 1996-ban Atlantában volt, akkor 21-et hoztak haza a sportolóink. Gratulálunk, a magyar olimpiai küldöttségnek a remek szereplésért! Köszönjük, lányok és fiúk! Tipp: Kopasz Bálint kajakozó viszi a magyar zászlót az olimpia záróünnepségén

Nagy Viktor könnyekig hatódott

Märcz Tamás szövetségi kapitány Európa-bajnok csapata 9-5-re verte a spanyolokat a harmadik helyért kiírt találkozón. A férfiak legutóbb a 2008-as, magyar diadallal zárult pekingi játékokon állhattak dobogóra, az akkori csapat aranyérmes lett. Pályafutása utolsó meccsén a magyarok világklasszis kapusa, Nagy Viktor örömében könnyeivel küszködve játszotta végig a bronzmérkőzés utolsó percét. Az ikonikus mozdulatáról elhíresült Nagy Viktornak ez az első olimpiai érme.

Magyarország mindkét nemnél érmet szerzett a tokiói pólótornán, szombaton a női együttes ugyancsak megnyerte a bronzmeccset, ami a magyar női vízilabdának egyben az első olimpiai érmét is jelentette. Magyarország vezeti vízilabdában az olimpiai örökranglistát, ez volt a negyedik bronz 9 arany és 3 ezüst mellett.

tokio olimpia férfi póló vízilabda
A bronzérmes vízilabda-válogatott ünnepli győzelmét a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi vízilabdatornáján a harmadik helyért játszott Magyarország – Spanyolország mérkőzés végén a tokiói Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. augusztus 8-án. A magyar válogatott 9-5-re győzött (Fotó: MTI/Illyés Tibor)
magyar ferfi vizilabda-valogatott
A bronzérmes magyar válogatott (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Magyarország a 15. az éremtáblán

A 20 megnyert éremmel Magyarország a 15. helyen zár az olimpiai éremtáblán, ez nagyjából megfelel az elmúlt olimpiákon mutatott teljesítménynek. Atlantában a 12., Sydney-ben és Athénban a 13., Pekingben a 21., Londonban egészen a 9., míg Rióban a 12. volt a magyar csapat. A tabella első helyén Egyesült Államok küldöttsége áll mind a megszerzett aranyok számát (39), mind pedig összes megszerzett érmet (113) nézve.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Forrás: MTI

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •