Kezdőlap Autók Hírek Lázadnak a dolgozók! Nincs több currywurst a Volkswagen menzáján

Lázadnak a dolgozók! Nincs több currywurst a Volkswagen menzáján

(Fotó: motor1.com)

Nagy változások várnak a Volkswagen wolfsburgi gyárában dolgozókra, már ami az étkezési szokásaikat illeti. A megváltozott trendek miatt ugyanis a Volkswagen-gyár egyik menzáján augusztus végétől már nem lesz kapható a hagyományos currywurst, a németek ikonikus kolbásza. A nyári szünet után a kantinban kizárólag vegán, húsmentes ételeket fognak majd felszolgálni. Ezt se hagyd ki: Érkezik a Volkswagen Taigo, a divatos lifestlye crossover – Mutatjuk, miért fogod szeretni

Michelin-csillagos séf felel a Volkswagen menzájáért

A wolfsburgi gyár fő irodaépületének étkezdéjében a dolgozók kérésére térnek át a vegetáriánus és vegán konyhára, amely a vállalati működés fenntarthatóságához is hozzájárul, mert a kisebb húsfogyasztás kisebb környezeti terhelést is jelent. Halételek továbbra is lesznek az étlapon időnként, áll a cég közleményében. Nem újdonság a húsmentesség a cég történetében, ugyanis a Volkswagen egy másik gyárában, Hannoverben már kivezették a húst a menza kínálatából. Érdekesség, hogy a Volkswagen gasztromenedzsere – mert hogy a cégnek ilyenje is van – egy két Michelin-csillagos szakács, Nils Potthast. Tipp: Magyar zsenik, akik örökre megváltoztatták az autóipart

A következő oldalon megtudhatod, hogy statisztikailag, miért a kolbász a Volkswagen legkelendőbb terméke.

A Volkswagen gyárában több a kolbász, mint az autó

(Fotó: Racool_studio/Freepik)

Azok számára, akik nem ismerik, a currywurst egyfajta sertéskolbász, amit fűszeres mártással borítanak, és főleg sültkrumplival szolgálnak. A currywurst a németek elsőszámú streetfoodja. Jó hír, hogy a társaság egyetlen wolfsburgi munkatársának sem kell lemondania a húsról, mert a Volkswagen-emblémával díszített toronyház menzája mellett más üzemi konyhák is működnek a bő hat négyzetkilométer területű telephelyen, amelyen több mint hatvanezren dolgoznak.

A Volkswagen 1973 óta üzemeltet saját húsüzemet a wolfsburgi gyár területén, ahol többek között a híres currywurst is készül. Nem is kevés, ugyanis napi 18.000 darabot gyártanak a finomságból. Ez egyben azt is jelenti, hogy autók ide vagy oda a Volkswagen legkelendőbb terméke valójában egy kolbász. A német cég házi hentese így továbbra is gőzerővel működik, hogy kiszolgálhassa a húsimádó dolgozókat.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Forrás: motor1.com, MTI