Még néhány egészséges tízórai gyerekeknek

5. Szendvics – lekvárral

Az alap itt is az egészséges kifli vagy zsemle, és lekvárból is találni meglepően alacsony cukor- és magas gyümölcstartalmút. Sőt, édesítőszerrel készült lekvárok is kaphatók a cukormente, diebetikus termékek között.

6. Szendvics – mogyoróvajjal

mogyorókrémes szendvics
A mogyoróvajas szendvics is lehet egészséges tízórai, ráadásul egy konyhai aprítóval akár magunknak is elkészthetjük a mogyorókrémet (Fotó: azerbaijan_stockers/Freepik)

Persze ne minden nap és ne az agyoncukrozott változatot használd, de dobd be nyugodtan a földimogyoróvajat is a repertoárba. Magas fehérjetartalmának köszönhetően az egészséges kategóriába is belefér, ráadásul nagyon finom.

7. Gyümölcs- és müzliszeletek

Azokra a bizonyos rohanós reggelekre, amikor semmi nem úgy alakul, ahogy eltervezted, és nincs idő tízórait készíteni.

8. Diákcsemege

Újabb variáció a gyors és egészséges témára. A költséghatékony és egyben alacsonyabb kalóriatartalmú változatért dúsítsd a magokat és aszalványokat szárított almakarikákkal. Fontos!: Ezért ne vidd túlzásba az aszalt gyümölcsök fogyasztását

egészséges tízórai
Lehetőség szerint legyen minél változatosabb a tízórai (Fotó timolina/Freepik)

9. Zöldségek mártogatva

A zöldségek is jobb esélyekkel indulnak az uzsonnás dobozban, ha jár melléjük némi izgalmas kiegészítés – mogyoróvaj a zellerszárhoz, joghurtos szósz az uborkahasábok mellé, túrókrém a paprikaszeletekre. Dobj melléjük pár szelet vagy kocka meglepetés sajtot, hátha nem csak az fogy el a dobozból.

10. Muffin lefagyasztva

Egyszerre nagyobb mennyiséget is meg tudsz sütni akár sós, akár édes muffinból,  aztán mehet is a fagyasztóba. Ezután mindig csak annyit kell előszedned, amennyire az aznapi tízóraihoz szükség van. Vedd ki előző este, más dolgod nincs is vele. TIPP: Imádod a bacont? Tedd levesbe, palacsintába, muffinba!

Ha már megvan az egészséges tízórai a gyerekeknek, akkor az alábbi cikkeket is hasznosnak találhatod:

Forrás: Ízes Élet

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2