virtuális turizmus utazás hohenzollern kastély
Tégy egy virtuális utazást a festői Hohenzollern kastélyba és fejtsd meg a titkát

A koronavírus-járvány olyan kényszermegoldásokat szült, mint a virtuális turizmus, aminek segítségével a világ bármely pontját töviről hegyire bejárhatjuk, saját fotelünk kényelméből. A legújabb technikai fejlesztéseket most a Német Turisztikai Hivatal (DZT) is beveti, hogy népszerűsítse Németországot. Bár a beutazó turizmus lassan, de biztosan megindulhat Európában, addig is a #DiscoverGermanyFromHome virtuális kampánnyal népszerűsítik Németországot a legtöbb közösségi oldalon.

Vajon mennyire lehet sikeres a virtuális turizmus?

Úttörő- és kísérleti projektként a DZT kifejlesztette a German Castle Adventure (Német kastély kaland) fikciójátékot a Facebook-Messenger számára. Az érdeklődő felhasználók egy Facebook-hirdetés által kerülnek át a chatbot oldalára. A játék innentől egy fiktív amerikai turistával, Nick-kel indul vezetett túrára a Hohenzollern-várban, ahol fantasztikus találkozásra kerül sor a titokzatos Fehér hölggyel.

Ezután a turistalátogatás izgalmas kalanddá változik át. A felhasználó a játékfigurát a virtuális vadászat különböző lehetséges verzióiban navigálhatja a kastély világában, mielőtt a végén a valódi kastély weboldalán találja magát.

Hohenzollern kastély virtuális túra
(Fotó: FunkyFocus/Pixabay)

A virtuális kastélykaland a már meglévő piacokon 2020 harmadik negyedévében egy újabb játékkal fog bővülni. Emellett a kiterjesztett valóság és a mesterséges intelligencia integrációján is dolgoznak, hogy a chatbot a lehető legvalósághűbb legyen.

A virtuális turizmus nyújtotta lehetőségekről már mi is írtunk. Egyik cikkünkben ennek segítségével bejártuk az egész világot, még egy Grand Canyon túrát is tettünk. Máskor pedig a legjobb múzeumok virtuális tárlatait is megcsodálhattuk.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •