gyula magyarorszag
Akik most nem tudnak ellátogatni a városba, online túrákon otthon is megnézhetik a gyulai várat; fotó: Pixabay/neufal54

Gyula városáról szóló tematikus olvasnivalókat kínál a visitgyula.com turisztikai weblap blogja. A szakemberek már dolgoznak azon, hogy virtuális idegenvezetéseken is részt vehessünk. Ha már személyesen nem látogathatunk most el a békési fürdővárosba…

Gyula a virtuális térben jelenik meg a járvány idején

Petróczki Gábor kiemelte, hogy a veszélyhelyzet miatt a látogatásokat a virtuális térre kell korlátozni. Azonban az online felületeken is sokat lehet mesélni Gyuláról, a történelmi fürdővárosról. Éppen ezért hat tematikus sorozatot indítottak, amelyek különböző szempontok alapján gyűjtik össze a gyulai érdekességeket.

Online tárlatvezetés az Erkel emlékházban

Amikor nálunk jársz, odafigyelünk rád. Ezt tesszük most is, amikor nem jöhetsz el hozzánk. 🙂Online tárlatvezetés az Erkel Ferenc Emlékházban ➡️ a kedvenc foteledből nézheted, hallgathatod a Himnusz zeneszerzőjének szülőházáról szóló ismertetőt. Mindebben egy profi történész – tárlatvezető, Szappanos Gábor szolgál segítségül, a nem mindennapi videót pedig László Incze készítette.Nézd csak❗️ Ne csak nézd, körbe is forgathatod. 🙃#maradjotthon #maradjszépenotthon #vigyázzunkegymásra #online #tárlatvezetés #onlinetárlatvezetés #emlékházad #azeneháza #ErkelFerenc #emlékház #videó #360fokosvideó #Gyula

Közzétette: Erkel Ferenc Emlékház – 2020. április 3., péntek

Pár rész máris elérhető! Így a tizenegy részes virtuális időutazásban egyebek mellett Magyar- és Németgyula egyesítéséről, arról, hogyan nyerte vissza ősi nevét a város, a helyi címer titkairól vagy a várfürdő hőskorszaki fejlesztéséről is fellelhetők érdekes írások. A híres gyulaiakról és a városban járt hírességekről szól a második rész. Mások mellett Petőfi Sándor, Albrecht Dürer, Pfiffner Paulina, Ady Endre, Bartók Béla vagy Jókai Mór városhoz való kötődésének ismert vagy kevésbé ismert részleteit dolgozzák fel.

Az Almásy-kastélyt is bejárhatjuk a virtuális séta során

A harmadik összeállítás Gyula híres épületeibe enged bepillantást. Így például a régi és az új Komló Szálló, a Lovarda, az egykori Megye-, ma Városháza vagy az Almásy-kastély fedélszéke történetét ismerhetjük meg. A sorozat közeljövőben megjelenő további részei Gyula természeti értékeit, gasztronómiai különlegességeit és a Gyulahús Kft. korábban kiadott szakácskönyvének legkülönlegesebb receptjeit dolgozza majd fel.

Online tárlatvezetés

Mindenhol jó, de legjobb otthon❗️😃Főként, ha ilyen és ehhez hasonló tartalmakkal töltheted az időt. Sándor Szilágyi történész nem mindennapi, online tárlatvezetéssel szolgál, melyet László Incze mutat be szintén a szokványostól igencsak eltérő módon.#maradjotthon #maradjszépenotthon #online #tárlatvezetés #onlinetárlatvezetés #kastélyod #gyulaikastély #Almásykastély #gyulaiAlmásykastély #látogatóközpont #élmény #kaland #felfedezés #experience #adventure #discovery #Gyula

Közzétette: Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont – 2020. március 19., csütörtök

Hozzátette, azok, akik most nem tudnak ellátogatni a városba, online túrákon otthon is megnézhetik a gyulai várat. Illetve az Almásy-kastélyt, Erkel Ferenc szülőházát és a polgári Ladics-házat. Emellett azon dolgoznak az idegenvezetők, hogy egy online térképen a gyulai nevezetességekre kattintva podcast videók segítségével úgy érezhessék magukat az otthonukban böngészők, mintha részt egy városnéző túra résztvevői lennének – árulta el.

A kijárási korlátozás idején számos online program illetve közösség segít értelmesen elütni az időt. A legapróbb “mit főzzek” gondoktól a legkomolyabb “mi lesz így a munkával” kérdésig a legtöbb problémára találhatunk olyan közösséget, amelynek tagjai hasonló cipőben járnak, mint mi. Ha pedig az utazás a legkedvesebb hobbink, nem a megszokott módon ugyan, de van lehetőségünk a világ felfedezésére – ebben a cikkben eláruljuk, hogyan.

Forrás: MTI

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •