koronavírus karantén lakáskarantén segítsünk egymásnak
A lakáskarantén túlélőcsomagban, olyan Facebook-csoportokat szedtünk össze, amelyekkel megoldásokat találunk a vírus miatt felmerült problémákra. (Fotó: Pexels)

Az elmúlt hetekben számtalan hasznos Facebook-csoport született a koronavírus miatt felmerült problémák leküzdése érdekében. Ugyanis a járvány miatt most szinte az egész ugyanazokkal a problémákkal küzd. A legapróbb “mit főzzek” gondoktól a legkomolyabb “mi lesz így a munkával” kérdésig a legtöbb problémára találhatunk olyan közösséget, amelynek tagjai hasonló cipőben járnak, mint mi. Lakáskarantén túlélőcsomagunkban olyan facebookos csoportokat szedtünk össze, ahol a tagok boldogan segítenek egymáson.

Tippek, trükkök, megoldások – Együtt sikerül

Legyen szó bevásárlásról, sütésről vagy főzésről, pszichológiai szaktanácsadásról vagy akár csak szórakozásról, az alábbi listán szereplő szolgáltatások a járvány miatt kialakult leggyakoribb problémákra próbálnak megoldásokat kínálni. Ezek segítségével a járvány idején sem kell egyedül megbírkóznunk a felmerülő gondokkal.

Karanténkalács

A koronavírus-járvány főleg az idősekre rendkívül veszélyes, a kijárási korlátozás és a sávos bevásárlás miatt az alapvető élelmiszerek beszerzése gondot okozhat bizonyos embereknek. A Karanténkalács weboldalt és Facebook-csoportot magyar pékek hozták létre és működtetik azzal a céllal, hogy a koronavírus-járvány alatt, elsősorban az idős emberek biztonságosan és zavartalanul hozzájuthassanak friss, hazai pékáruhoz. A Karanténkalács oldalán bárki tud friss és ízletes cipó-kalács egységcsomagokat rendelni szüleinek, nagyszüleinek vagy rászorulóknak. Ezeket minden nap, még húsvétkor is önkéntesek viszik házhoz érintésmentesen. A szolgáltatás Budapest teljes területén, valamint Budaörsön és Törökbálinton érhető el.

Gyermekpszichológiai mini-előadások díjmentesen

Tagadhatatlan, hogy sok gyerek számára, az eddigiekhez képest jóval ingerszegényebb környezetben telnek a koronavírus karantén mindennapjai. A bezártság, a kielégítetlen mozgás- és energiaigény most bizonyára sok családban okoz nem kis fejtörést. Bojt Andrea klinikai- és ifjúságpszichológus most szaktudásával szeretne segíteni a felmerülő problémák hatékony megoldásában. A gyermekpszichológus ezért egy egyhónapos, ingyenes előadássorozatot indított, amit a Facebookon lehet követni, minden kedden és csütörtökön 18 órától. A témákról pedig maguk a nézők dönthetnek az adásokat megelőző szavazással.

Pensum – Koronavírus okozta krízishelyzetben munka nélkül maradtak

együtt sikerül összefogás koronavírus
(Fotó: Pexels)

A koronavírus miatt kialakult gazdasági leállás sok ember munkájába került. A Pensum Facebook-csoport azoknak jött létre, akik az elmúlt hetekben részben, vagy egészben elveszítették az állásukat, csökkentek a bevételi forrásaik. A csoport egyfajta álláskereső, álláshirdető felület, ahol a tagok segítséget és információkat oszthatnak meg egymással ezekben a nehéz időkben.

A cikk a következő oldalon folytatódik.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2