Online társkeresés társkereső alkalmazások
(Fotó: Freepik)

Nem várt növekedést produkáltak a online társkereső applikációk a járvány alatt. Bár a személyes találkozások száma nem bővülhetett a távolságtartás szigorú szabályai miatt, a video-chat és videókonferenciás alkalmazások használata mégis felpörgött. Változott a felhasználók nemek szerinti megoszlása is: a nők például már bátrabban mentek bele beszélgetésekbe.

A kényszer nagy úr

Sokan azt gondolnák, hogy a világjárvány, amely milliókat kényszerített otthonmaradásra, távolságtartásra, inkább visszavette a társkereső alkalmazások forgalmát, mint sem növelnte volna azokét. A valóság azonban erősen rácáfolt ezekre az előzetes félelmekre, legalábbis Sharmistha Dubey, a Match Group új vezérigazgatója szerint. Ez a cég üzemeltet olyan nagy forgalmú társkereső applikációkat, mint a Tinder, az OKCupid, és a Match.com.

tinder online társkereső alkalmazás
 

A korlátozások bevezetésekor volt ugyan egy kis megtorpanás a forgalomban, de aztán valóságos robbanás következett be. Áprilisban a Match összes platformján elküldött napi üzenetek száma átlagosan közel 30 százalékkal haladta meg a február végi adatokat – írja a Financial Times.

Lapozz és megtudod, minek köszönhető a társkereső applikációk megugró népszerűsége.

1
2