vastag tamás
(Fotó: TV2)

Vastag Tamás egy éve merült bele a sajtok világába, amivel meglepte a családját. Most éppen parenyicát készít, de már több sajtfélének is megtanulta a technikáját, olvasható az Indirekt oldalán. A népszerű énekes-színész örömmel beszél új hobbijáról, amire a pandémia miatt talált rá. Tipp: Puzsér Róbert nem áll le, ismét keményen beleszállt Puskás Petibe

„A járvány okozta kényszerű csendes időszakban annyi előadásom maradt el, hogy bőven jutott időm azon gondolkodni, milyen jó volna sajtot készíteni, merthogy gyerekkorom óta nagyon szeretem. Afféle unaloműzésként fogtam hozzá, de nem kényszerből, hanem örömből. Ez a hobbim most nagyon lefoglal és kikapcsol” – kezdte az énekes, aki azt is elmondta, hogy egy zenészbarátja avatta be a sajtok világába. Vastag Tomi ezután könyvekből az internetről és különféle tanfolyamokkal képezte magát.

„Világéletemben az érlelt, öreg sajtok ízlettek, amelyek már szinte maguktól mentek… Minél büdösebb, nekem annál jobb. Legyen kék vagy zöld, vörös és penészes, mindegy, mind jöhet! Nagy „sajtfan” vagyok! Az első adagot jó egy éve készítettem el, méghozzá az egyik nagy kedvencemet, a parenyicát.

Arra a kérdésre, hogy hogyan sikerült, Vastag Tamás így válaszolt: „Elég jól. Nekem és a családomnak, szüleimnek és a testvéremnek legalább is ízlett. Már alig várják az újabb kóstolót, karácsonyra meglepem őket. A bő egy év alatt egyébként több tíz kiló sajtot készíthettem, a parenyicán kívül érlelt kecske- és kék sajtot, de mozzarellát is.”

Ajánló:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •