ausztria wörthi-tó
Fotó: WoertherseeTourismus/Gernt Steinthaler

2021. november 19-én az osztrák szövetségi kormánynak a tartományokkal együtt 20 napos zárlatot kellett elrendelnie, hogy csökkentsék a fertőzések számát Ausztriában, és megakadályozzák az egészségügyi rendszer túlterhelődését. Annak ellenére, hogy december 12-vel véget ér a zárlat a különböző tartományok eltérő nyitással várják a turisztikai célú vendégeket. Olvass tovább a részletekért! Tipp: A tél szerelmeseit idén minden eddiginél jobb programokkal várja Ausztria

Ausztria fokozatosan megkezdi a téli szezont

A bevezetett intézkedések hatására a fertőzések száma jelentősen csökkent és az oltási arányt is sikerült növelni. Ezért az országos zárlat az oltott és gyógyult személyek (2G) számára 2021. december 12-én véget ér – óvatos nyitás kezdődik, amelynek során a tartományok a járványhelyzethez igazított lépéseket tesznek. Ausztria így fokozatosan megkezdi a téli szezont.

A turisztikai célú utazások elsőként Tirolban, Vorarlbergben és Burgenlandban válnak lehetővé 2021. december 12-től. Salzburg tartományban, Stájerországban, Alsó-Ausztriában és Karintiában a szállodák és éttermek 2021. december 17-től nyitnak újra. Bécs 2021. december 20-án nyitja meg a turisztikai létesítményeket. Felső-Ausztriában az általános zárlat 2021. december 17-én ér véget, ezután nyithatnak a vendéglátó- és szálláshelyek. A nyitás átgondolt biztonsági intézkedésekkel zajlik, amelyek a vendégek és az alkalmazottak egészségét helyezik a középpontba és lehetővé teszik a pihentető üdülést. A regionális intézkedések részleteiről ezen az oldalon tájékozódhatsz.

Az alábbi cikkek is érdekelhetnek:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •