Giardini Reali királyi kertek
Szeretnék, ha ismét a helyi lakosok és a turisták kedvelt célpontjává válna; fotó: Influencermedia
Visszanyerte régi fényét a Velence szívében található közpark, a Giardini Reali, vagyis a Királyi kertek. A 19. századi komplexum teljes botanikai, tájképi és építészeti felújításon esett át, és ismét nyitva áll a látogatók előtt.

A Királyi kertek építészetileg is megújult

A Napóleon által tervezett, mintegy 5000 négyzetméteres kertben a felújítás során több mint 800 cserjét, 6 ezer virágos növényt és 3 ezer virághagymát ültettek. A botanikai és tájképi helyreállítás mellett a park építészetileg is teljesen megújult. Megszépült a fedett lugas, a neoklasszikus pavilon, az üvegház és a felvonóhíd is, amely összeköti a kertet a Szent Márk térrel. Az öt éven át tartó felújítást a Venice Gardens Foundation nevű szervezet irányította. Ennek a feladata a közparkok, kertek és kiemelt történelmi épületek helyreállítása a lagúnák városában. A fő célkitűzés a munka során az volt, hogy a Királyi kertek megőrizze történelmi egyediségét és eleganciáját, valamint botanikai komplexitását. És az is, hogy ismét a helyi lakosok és a turisták kedvelt célpontjává válhasson.
Giardini Reali királyi kertek 2
Tavaszra teljesen kizöldül; fotó: Influencermedia

Nem áll meg a rekonstrukció

A projekt várhatóan 2021-ben fejeződik be teljesen, a Szent Márk téren álló Régi Prokurátus (Procuratie Vecchie) átrendezésével. Ez a történelmi, több mint 500 éves épület nemcsak a Generali történelmi székháza, hanem a biztosító által működtetett globális közösségi kezdeményezés, a The Human Safety Net központja is. A cég további forrásokat biztosít annak érdekében, hogy a történelmi belváros tovább szépülhessen.Ha még most, télen vágnál neki autóval az útnak, hogy felfedezd a Királyi kerteket, feltétlenül nézz utána, hogy milyen előírások vonatkoznak a téli gumikra Olaszországban. Ebben a cikkben segítünk képbe kerülni a szabályokkal.

Forrás: Turizmus.com