uj menetrend BKK
A 80-90 százalékkal visszaesett utasszám nem indokolja a tanszüneti közlekedési rend további fenntartását

Jön a szombati menetrenden alapuló, de számos frekventált vonalon annál sűrűbb közlekedést biztosító új menetrend munkanapokon. A BKK április 1-jétől, szerdától vezeti be az új menetrendet, mert a 80-90 százalékkal visszaesett utasszám nem indokolja a tanszüneti közlekedési rend további fenntartását. Csúcsidőben a metró-, valamint a nagyobb forgalmat bonyolító villamos- és buszvonalakon továbbra is a forgalomhoz mérten sűrű járatindulásra lehet számítani.

UPDATE: Az operatív törzs március 28-ai tájékoztatóján bejelentették, hogy ingyenessé tették az utazást az egészségügyi dolgozók számára a helyi közlekedési járműveken.

Alig hat ember utazik átlagosan egy járművön

Az április 1-től érvényes új menetrend azért lép életbe, mert a járványveszély és az ahhoz kapcsolódóan elrendelt kormányzati intézkedések, az iskolák bezárása, a fővárosi cégek jelentős részénél elrendelt otthoni munkavégzés miatt 80-90 százalékkal visszaesett a közösségi közlekedés forgalma. Egy-egy járművön általánosan 4-6-an, vagy még kevesebben utaznak. Az új menetrend bevezetésével a BKK továbbra is biztosítja, hogy a járműveken ne legyen 30 százalék feletti kihasználtság. Ezt a maximális értéket alkalmazzák a nemzetközi gyakorlatban is a járvány terjedésének megakadályozására.

bkk menetrend koronavírus
Nem lehet jegyet venni a sofőrtől, védik a BKK alkalmazottakat

Az április 1-től, szerdától életbe lépő menetrend alkalmazásával csúcsidőben az M2-es, az M3-as és az M4-es metró, az 1-es villamos, a kiskörúti villamosok 5 percenként, a metrópótló busz 1-2 percenként, a nagykörúti villamosok 3-4 percenként, a Thököly úti buszjáratok 2-3 percenként járnak majd.

A cikk a következő oldalon folytatódik.

1
2