android emoji
(Fotó: Emojipedia / Google)

Az emojik világnapja (július 17.) alkalmából a Google kiadta az ősszel érkező, véglegesített új emoji-listát, amelyek az Android 11-es frissítésével érkeznek még idén ősszel. Az új emojik mellett néhány régebbit is újraterveztek, hogy azok jobban mutassanak sötét módban is, ezzel megkönnyítve az éjszakai csetelést.

A Google ezúttal nagyon komolyan vette a feladatát, annak érdekében, hogy az állatos emojik még valósághűbb formában jelenjenek meg. A tervezéshez a Monterey Bay Aquarium és a Victoria Bug Zoo szakembereinek segítségét is kérték, így az új kollekcióban már vélhetően kevesebb ilyen és ehhez hasonló pontatlanság lesz:

Android emojik: A király visszatér

A frissített emoji-kollekcióba visszatér a közönségkedvenc teknős is, ami még 2013-ban debütált az Androidon. A furcsa mosolyáról ismert állat hamar a felhasználók kedvence lett, azonban a Google nem nagyon tudott mit kezdeni vele, mivel minden nagyobb frissítésnél változtatott a dizájnon. Az Android 11-gyel, négy év után a teknős azonban újra régi pompájában viríthat majd az okostelefonok kijelzőjén.

Az Android emojik jórészt megegyeznek az Apple által még év elején kiadott új emoji-listával. Azok szintén ősszel, az aktuális iOS frissítéssel érkeznek. A 117 új emojiból álló kollekcióban megtalálható lesz a gendersemleges télapó, a sírva nevető fej, de az abszolút kedvenc a jellegzetes (sztereotipikus?) olasz kézmozdulatot ábrázoló kis ikon.

Forrás: 9to5Google

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •