okostelefon applikáció e-kárbejelentő
Az app használata ingyenes; fotó: Freepik: katemangostar

A MABISZ központi nyilvántartásából már két adat megadásával automatikusan kitöltődnek az e-kárbejelentőben a biztosítási szerződéses mezők az újabb fejlesztésnek köszönhetően – közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ). Az e-kárbejelentő legújabb verziójában magánszemélynél elegendő beírni a szerződő születési dátumát és a jármű rendszámát, jogi személy esetében pedig a szerződő adószámát és a jármű rendszámát.

Népszerű az e-kárbejelentő

Az alkalmazást a megjelenése óta több mint 350 ezren töltötték le, és 8000-nél több kárbejelentés érkezett 2020-ban az applikáción keresztül. Tavaly közel 20 százalékkal növekedett a kárbejelentési csatorna használata a megelőző évhez képest – tette hozzá a MABISZ, utalva arra, hogy azt a biztosítók egyöntetűen elfogadják.

Az e-kárbejelentő a megjelenése óta több fejlesztésen, funkcióbővítésen ment keresztül. Egyebek mellett bővült a beküldhető képek száma, illetve mára olyan helyzeteket is kezelni képes, amikor a baleset egyik résztvevője külföldi biztosítóval áll szerződéses viszonyban, vagy épp nem rendelkezik érvényes biztosítással. A folyamatos fejlesztések alapvető célja, hogy bővítsék a bejelenthető káresetek típusát, pontosabb adatokat kapjanak a biztosítók. Valamint hogy tovább csökkentsék az átlagosan húsz-huszonöt perces kitöltési időt. Az akár kontaktmentes, biztonságos, digitális kárbejelentés használata révén így a kárrendezés és a kifizetés ideje is csökken. Az E-kárbejelentő applikáció a három legnagyobb alkalmazás boltból – Play áruház, Apple Store, Huawei AppGalery – ingyenesen letölthető.

Balesetekkel, kárbejelentésekkel kapcsolatban íme, pár informatív cikk:

Forrás: MTI

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •