taxi taxis taxisofőrök hiénák
(Fotó: Rodolfo Clix/Pexels)

Összeszedtünk néhány viselkedési formát, amelyek kerülendők, ha taxival utazunk. Annak ellenére, hogy a felsoroltak közül sok olyan dolog van, ami csak szimpla etikett kérdése, mégis a kelleténél sokkal több utas képtelen betartani ezeket a szabályokat. Így, hát legközelebb ha taxizunk, emlékezzünk a taxis etikett íratlan szabályaira és próbáljuk tiszteletben tartani a taxisofőrök munkáját. 

7 dolog, aminek nincs helye a taxiban

taxióra taxisofőrök taxi
(Fotó: LEEROY Agency/Pixabay)

1. A megengedettnél több utas

Egy átlagos személygépjárműbe a vezetővel együtt öt utas fér el. Amennyiben taxiról beszélünk, úgy kis matekkal kitalálható, hogy egy ilyen, átlagos személygépjárműben már csak négy utas szállítható. Egyértelmű, igaz? Nos, nem mindenki számára. Nagyobb társaságok a pszombati bulik és néhány ital után ugyanis előszeretettel játszanak emberi Tetrist az autóban.

taxizás szabályai hátsó ülés utasok
A taxiban már ne folytatódjon a buli (Fotó: Freepik)

2. Ittas utasok

Ahogy az előbb említettük, a taxisofőrök legnagyobb ellenségei az ittas utasok, amiből valljuk be, meglehetősen sokkal találkoznak a hétvégék alkalmával. Persze sokféle ittas utas létezik, van, aki út közben elalszik, csak győzze felkelteni őt a taxis, amikor megérkeznek az úticélba. Náluk sokkal irritálóbbak a kiabálók, a kötekedők, a káromkodók, akik nem egyszer komoly összetűzésbe is keverednek a sokszor védtelen taxissal, aki csak a munkáját próbálná végezni. És akkor a hányósokról még nem is beszéltünk…

A következő oldalon folytatjuk, hogyan könnyíthetjük meg a taxisofőrök életét.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3