10 látnivaló Debrecenben, amit ne hagyj ki idén tavasszal!

Azon töprengsz, hova szabadulj ki a karantén időszakban legalább egy hétvége erejéig? Akkor ne keresgélj tovább! Debrecen minden évszakban tökéletes választás, de tavasszal mindennél gyönyörűbb arcát mutatja az idelátogatóknak. Ha pedig ellátogatsz a cívisvárosba, mutatjuk mi a 10 leggyönyörűbb látnivaló Debrecen szívében, amit nem érdemes kihagynod.

1. A régi vásárok szíve

A városba érve feltétlenül sétálj végig a Piac utcán, amely a híres debreceni vásárok egykori helyszíne. Utad során látni fogod a szépséges belvárosi palotákat és kereskedőházakat. A mi személyes kedvenc épületeink a Simonffy utca sarkán álló impozáns ikerbérház, az Első Debreceni Takarékpénztár rózsaszín palotája a Kossuth utca sarkán, valamint a Piac utca 41. szám alatti Rickl-ház. Utóbbiban Szabó Magda anyai felmenői működtették híres vegyeskereskedésüket. Sétád során ne hagyd ki a 20. szám alatti klasszicista Városházát sem, ahonnan több mint 450 éve irányítják a várost.

Piac utca Debrecen
Simonffy utcai ikerház
Takarékpénztár palota Debrecenben
Takarékpénztár palota

2. Impozáns szobrok és emlékművek

Miután szemügyre vettük a főtéren álló Református Nagytemplomot, nézzünk az épület mögé. A tavaszi virágözönben pompázó Emlékkertből nem csak a Nagytemplom, de a Református Kollégium impozáns épülete is megkapó látványt nyújt. A hangulatos parkban is érdemes kicsit barangolni, itt található ugyanis a hajdúkat letelepítő Bocskai István szobra, az ellenreformáció idején elhurcolt protestáns lelkészek emlékoszlopa és a reformáció emlékműve.

Emlékkert Debrecen háttérben a Nagytemplom
Emlékkert, háttérben a Nagytemplom
Kollégium Debrecen Bocskai szobor
Bocskai szobor

3. A legromantikusabb látnivaló Debrecen szívében

A Déri tér a debreceni belváros kihagyhatatlan pontja. Az egykori Pap-tava, ahol valaha füvészkert működött, ma a város egyik leghangulatosabb parkja. Itt található a Déri Múzeum gyönyörű neobarokk épülete, előtte látványos lépcsősorral és csobogóval, ami közkedvelt szelfiző pont. A múzeum előtt látható Medgyessy Ferenc négy allegorikus szobra, a téren pedig további három alkotása.

Debrecen Déri-tér
Déri tér

A látnivalók a következő oldalon folytatódnak!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3