porsche make a wish csodalámpa
(Fotó: Porsche)

Az elmúlt hónapokban a Porsche AG 17 ország beteg gyermekeinek kívánságait teljesítette a nemzetközileg működő Make-A-Wish szervezettel közösen. Az egyik szerencsés fiatalnak pedig éppen egy bizonyos német autómárkának a gyárlátogatása volt az álma. Ez is érdekelhet: Láttál már süket kutyát pink Chevy dzsipben csapatni? Mutatjuk!

A Porsche 200 ezer eurós adománya eddig 30 beteg gyerek álmát váltotta valóra

A kívánságok teljesítését a sportkocsigyártó 200.000 eurós adománya tette lehetővé, amelyet a Make-A-Wish szervezetnek juttatott el. A Make-A-Wish Foundation, a hazai Csodalámpa alapítványhoz hasonlóan egy amerikai nonprofit szervezet, amely segít teljesíteni a 2 és 18 év közötti, súlyos betegségben szenvedő gyermekek kívánságait. Az adományt egy nemzetközi céges jótékonysági futóversennyel gyűjtötték össze, aminek részeként tavaly szeptember 17. és október 3. között világszerte 2300 Porsche-alkalmazott fűzte fel a futócipőjét a jó ügy érdekében.

porsche

A több tucat gyermek között ott volt az izomdisztrófiában szenvedő tizenhat éves Fasil is, akinek az volt a kívánsága, hogy bejuthasson egy szuper titkos helyre: a weissachi Porsche Fejlesztési Központba, hogy testközelből ismerhesse meg a Porsche motorsport részlegét. Fasil álma teljesült, ráadásul még részt is vehetett egy új fejlesztésű versenyautó első tesztfutamán is, ott lehetett a projekt vezetőivel folytatott szakértői megbeszéléseken, és megnézhette a Porsche egyik gyári pilótáját a versenyszimulátorban. Édesanyjával és nővérével együtt bepillantást nyerhetett a Porsche motorsport műhelybe is, és megcsodálhatta a falon kiállított számos trófeát.

A Make-A-Wish eddig több mint 30 boldog pillanatot valósított meg a német autógyártó adományának köszönhetően. „A sok sugárzó arcot bemutató fotók szívmelengetők. Ezekért az arcokért örömmel futottuk le azt a híres ‘extra mérföldet.’ Reméljük, hogy az öröm, amit ezek a fiatalok átéltek, sokáig ki fog tartani, és további erőt ad nekik a betegségük elleni küzdelemben” – mondta Oliver Blume, a Porsche igazgatótanácsának elnöke.

Ezeket se hagyd ki:

Forrás: Porsche Newsroom

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •