A nyár utolsó hónapjába „muszáj” mindent belesűríteni: még egy kis grillezés, még egy jeges kávézás/teázás, még egy gyümölcsös pite… És még egy nyárias street food! Az alábbi hot dog pofonegyszerűen elkészíthető, de a végeredmény mégis olyan, mintha a legmenőbb balatoni bisztró étlapjáról ugrott volna ki.
Húsimádó hot dog
Hozzávalók (4 személyre):
A salátához:
- 25 dkg tejföl
- 10 dkg majonéz
- 2 evőkanál mustár
- só, őrölt fekete bors
- 1 konzerv csemegekukorica
- 1 kígyóuborka
A hot doghoz:
- 20 dkg pulykahús/sertés (comb, lapocka)
- 2 evőkanál olaj
- só, őrölt fekete bors
- 8 dkg kockázott bacon
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 evőkanál ketchup
- 4 szál pulyka-/sertésvirsli
- 4 db hot dog kifli
- 4 kis csemegeuborka
A salátához a tejfölt összekeverjük a majonézzel és a mustárral, amit ízlés szerint sózunk és borsozunk. Hozzáforgatjuk a lecsepegtetett kukoricát, a megmosott, kis kockákra vágott uborkát, majd összekeverjük. Az elkészült salátát tálalásig hűtőbe tesszük.
A húst felkockázzuk, sózzuk és borsozzuk, esetleg egyéb fűszerkeverékkel ízesítjük. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és átsütjük rajta a húst. Amikor elkészült, szedőkanállal kivesszük, félretesszük, majd mehet a helyére a serpenyőbe a bacon és a megpucolt, felcsíkozott hagyma, amit jól lepirítunk.
A sült húst vékony csíkokra vágjuk, összeforgatjuk a ketchuppel. Közben a virsliket hagyományos módon megfőzzük. A hot dog kifliket megmelegítjük, bevágjuk, és megtöltjük a ketchupös pulykával, a virslikkel, a felkarikázott csemegeuborkával és a hagymás baconnel. A behűtött majonézes salátával tálaljuk.
Forrás: Ízes Élet