sportos kia stonic
A Stonic GT Line gyártása októberben indul Koreában

Nemrég adtuk hírül, hogy a 2017 óta eddig 150 000 példányban elkelt Kia Stonic felfrissült új, magas hatásfokú, tiszta és takarékos üzemű ‘Smartstream’ hajtásláncokkal gazdagodott. És most itt a Stonic GT Line, ami a Kia vonalak legsportosabb elemeiből építkezik látványos és feltűnő külső és belső megjelenéssel, valamint egyedi GT Line részletekkel. A Stonic család más tagjaihoz hasonlóan a GT Line is elérhető lesz kéttónusú fényezéssel, és többféle hajtáslánccal, köztük Hybrid 48V rendszerrel is. De nézzük egy kicsit bővebben, hogy mit is tud ez a sportos Kia.

GT-s külső

A Kia nagyteljesítményű GT modelljei (a Stinger, a Ceed GT, és a ProCeed GT) által inspirált GT Line vonalak sportosságot visznek a Stonic praktikus formáiba. Az új lökhárítók már önmagukban is határozottabbá, sportosabbá teszik a Stonic kiállását. Elöl újak az integrált LED-es ködfények, a három, határozott vonalú légbeömlő és az alsó rész fémbetétje is. A tigrisorr hűtőmaszk megjelenése szintén egyedi, a külső visszapillantók háza pedig fekete. A GT Line modellek fényszórói alapáron LED-esek, jellegzetes világítási képpel. A hátsó rész legfeltűnőbb eleme a kettős kipufogóvéget és diffúzort imitáló lökhárító, a csomagtérfedélen pedig ott a GT Line jelvény.

A többi Stonichoz hasonlóan a GT Line-nál is különleges hangsúlyt kap a modell személyreszabhatósága. A kéttónusú fényezés népszerűségét mi sem jelzi jobban, mint hogy az eddig értékesített Stonicok kétharmada ilyen megjelenéssel talált gazdára. Természetesen a GT Line is elérhető így, piactól függően az alapmodellek vásárlói akár 15 féle tető- és karosszériaszín-kombinációjából választhatnak. A GT Line ezt a választékot megtartva még tovább fokozza a látványt, hiszen a kéttónusú modelleken az első lökhárító légbeömlői is a tető kontrasztos színét kapják. Valamennyi Stonic GT Line 17 colos könnyűfém keréktárcsákkal érkezik.

kia stonic gt line
A GT Line-hoz is elérhetők a Kia legújabb infotainment és konnektivitási szolgáltatásai és technológiái

Egyedi utastéri részleteket kapott a sportos Kia Stonic

A Stonic GT Line utastere is sportosabb az alapmodellekénél. A legfeltűnőbb eltérés a szénszál hatású műszerfali burkolatok megjelenése, ilyeneket a többi kivitel nem kaphat. Az új modellváltozat ülései is újak és egyediek: borításuk fekete szövet és szintetikus bőr kombinációja, fehér szegélyvarrásokkal és fehér tűzéssel. A perforált bőrrel bevont D formájú, GT Line logós kormány varrása kontrasztos, és a főműszerek közötti 4,2 colos kijelző is új.

A többi Stonic modellhez hasonlóan a GT Line-hoz is elérhetők a Kia legújabb infotainment és konnektivitási szolgáltatásai és technológiái. A középkonzol 8,0 colos érintőképernyőjén a márka legfrissebb infotainment rendszere fut, az UVO Connect második generációjával. Az új rendszer Display Audio-val és műholdas navigációval is elérhető felszereltségtől függően. Kiviteltől függetlenül az autóhoz akár egyszerre két okostelefon is csatlakoztatható, az egyik telefonként és médialejátszóként, a másik pedig médialejátszó üzemmódban. A Display Audio-val felszerelt modellekben vezeték nélkül is működik az Apple CarPlay és az Android Auto.

A cikk a következő oldalon folytatódik. 

1
2