qatar airways maldív szigetek
(Fotó: Qatar Airways)

Szuper hír a nyaralni vágyóknak: sűríti budapesti járatait a Qatar Airways. A légitársaság jelenleg heti háromszor üzemel Boeing 787-es Dreamlinerrel Budapest és Doha között. 2021. március 28-tól, a nyári menetrend szerint már négy, illetve öt alkalommal fog üzemelni a magyar és katari főváros között a Qatar Airways.

Bővülő nyári menetrend

Qatar Airways budapest légitásaság katar doha
Utazz te is Dreamlinerrel idén nyáron (Fotó: Emslichter/
Pixabay)

A Qatar Airways napjainkban, a pandémia időszakában is heti háromszor működtetett járatot Dohába, ráadásul a modern Boeing 787-es Dreamliner gépekkel. A növekvő keresletre reagálva, a nyári menetrendben a légitársaság járatot sűrít, 2021. március 28-tól az eddigi hétfő, péntek, vasárnap napok mellett csütörtökön is közlekedtet gépet Budapestre és vissza Dohába, egészen 2021. június 13-ig.

Ezt követően a hátralévő időszakban, azaz 2021. október 29-ig további 1 járattal bővül a kínálata, a plusz gép a keddi napokon fog üzemelni. Ennek következtében a légitársaság már a nyár elejétől heti 5 járattal kínál a magyaroknak kitűnő csatlakozást Dohán keresztül több, mint 130 úticélra.

Fedezd fel a Maldív- és Seychelle-szigetek csodáit a Qatar Airways-zel

További jó hír, hogy az egzotikus Seychelle-szigetek 2021. március 25-től megnyitja kapuit a turisták előtt. Ez azt jelenti, hogy az indulás előtt 72 órával elvégzett PCR-teszt negatív eredménye esetén az utasok karantén-kötelezettség nélkül léphetnek be a szigetekre és nyaralhatnak választott szálláshelyükön. A hírre reagálva a Qatar Airways a korábbi A320-as gépek helyett áprilistól B787-es Dreamlinerekkel fog a szigetországba közlekedni heti 3 alkalommal. Budapestről kiváló a csatlakozás, oda-vissza kényelmes 3 óra az átszállási idő.

nyaralás nyár óceán
A Maldív- és Seychelle-szigetek legjobb szállásaiból ilyen kilátás vár (Fotó: Qatar Airways)

A közkedvelt Maldív-szigetekre is kedvező árakon lehet turista repülőjegyet vásárolni 2021. március 31-ig. 5 napos elővásárlás szükséges és minimum 7 napos kinti tartózkodás. A karantén elkerülésére érkezéskor 96 órával az indulás előtt elvégzett, és negatív PCR-teszt felmutatása szükséges

A cikk a következő oldalon folytatódik.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2