qatar airways ajándék repülőjegy
A légitársaság elkötelezett a gyerekoktatás mellett, 2012-ben indította el az Educate a child CSR programját, amelynek keretében hozzásegítik azokat a gyerekeket a tanuláshoz, akiktől az országukban ezt a jogot megtagadták.(Fotó: Qatar Airways)

A Pedagógusok világnapja (október 5.) alkalmából a Qatar Airways szeretne köszönetet mondani a világszerte keményen dolgozó, a tanulókat lelkiismeretesen oktató tanároknak. Az ő elkötelezettségük az oktatás magas színvonalának a megtartása, még ezekben a bizonytalan időkben is; a hála kifejezése inspirálta a légitársaságot. Ennek jeléül 2020. október 5. és 7. között, 75 országban, összesen 21 000 darab ajándék repülőjegyet kínál fel a Qatar Airways a tanárok számára. Idén májusban pedig az egészségügyben dolgozóknak ajánlott fel 100 000 darab ingyen jegyet a légitársaság.

Így igényelhetők az ajándék repülőjegyek

Az ingyenes repülőjegyet a Qatar Airways oldalán lévő formanyomtatvány kitöltésével lehet igényelni. A regisztráció után e-mailben érkezik egy egyedi promóciós kód, amellyel foglaláskor lehet érvényesíteni az ingyenességet. Minden országra meghatározott mennyiségű kód kerül kiosztásra, „first come, first served” alapon. A napi jegymennyiség mindhárom nap (október 5-7.) dohai idő szerint hajnal 4-kor (budapesti idő szerint hajnal 3-kor) kerül kiosztásra.

Qatar Airways budapest légitásaság katar doha
A Qatar Airways a világ elsőszámú légitársasága. (Fotó: Emslichter/
Pixabay)

Az ajándék repülőjegyek turistaosztályra szólnak és a világ bármely úti céljára felhasználhatók, ahova a légitársaság repül. Jelenleg ez több, mint 90 desztinációt jelent, de év végéig ez akár 124 úticél is lehet. Ezen felül a tanárok 50% kedvezménnyel foglalhatnak egy következő alkalommal repülőjegyet saját maguk, vagy egy barátjuk/családtagjuk részére. Az utazási időszak egészen 2021. szeptember 30-ig tart.

“Mi, a Qatar Airways-nél elmondhatatlanul hálásak vagyunk a tanárok elkötelezett és kemény munkájáért, amely segíti a gyerekek oktatását és nevelését még ebben a bizonytalan időszakban is – mondta Akbar Al Baker, a Qatar Airways Group CEO-ja. – Mindannyian tudjuk, hogy nem egyszerű feladat ez, különösen digitális formában, ezért is szerettük volna hálánkat kifejezni feléjük.”