qatar airways budapest
(Fotó: Csemniczky Kristóf)

A Qatar Airways 2021. január 17-én ünnepelte, hogy pontosan tíz éve érkezett meg az első menetrendszerinti járata Dohából Budapestre. 2011-ben a Budapest Airport vízsugaras köszöntéssel üdvözölte a leszálló Airbus A320 gépet, amelynek fedélzetén tartózkodott a légitársaság vezérigazgatója, Akbar Al Baker is.

A járat a 23. európai desztináció, világviszonylatban pedig a 97. úticél volt a Qatar Airways teljes hálózában. Akkoriban heti négy járattal üzemelt a légitársaság (még bukaresti megállóval) a magyar és a katari főváros között, gyorsabb útvonalat biztosítva a magyar utazóknak a Perzsa-öböl, illetve Ázsia, és a Csendes-óceáni térség eléréséhez.

Tíz éve menetrendszerinti járat Budapest-Doha között a Qatar Airways-zel

Napjainkban, a pandémia időszakában is heti háromszor működtet járatot a Qatar Airways Dohába, ráadásul a modern Boeing 787-es Dreamliner gépekkel. A légitársaság az elmúlt tíz évben számos nemzetközi és hazai díjat nyert; többek között például a Magyar Utazási Irodák Szövetsége a tag utazási irodák szavazata alapján a „Legjobb légitársaság” díjával jutalmazta.

Qatar Airways budapest doha
A légitársaság jelenleg heti háromszor üzemel Boeing 787-es Dreamlinerrel Budapest és Doha között. Világviszonylatban a légitársaság több mint heti 800 járatot teljesít és 110 úticélra szállítja utasait Dohából. (Fotó: Qatar Airways/Facebook)

A Qatar Airways magyarországi country menedzsere, Martin Zdarek így nyilatkozott: „Budapest továbbra is kulcsfontosságú piac számunkra, és köszönjük utasainknak, akik minket választottak, és azoknak a partnereknek, akik támogattak minket az elmúlt tíz évben. Örülünk, hogy továbbra is megtisztelnek minket bizalmukkal és részesei lehetünk utazási élményeiknek.”

A cikk a következő oldalon folytatódik.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2