japán filmfesztivál finn filmnapok program mozi mozinyitás cinema city
(fotó: Freepik/cookie_studio)

A tavalyi nagy siker után a Japán Alapítvány Budapesti Iroda idén is online formában rendezi meg a Japán Filmfesztivál programsorozatát. 2022. február 14. és 27. között az ország egész területén eredeti nyelven, magyar vagy angol felirattal, otthonunkban, a kanapéról ingyen nézhetünk meg 20 japán alkotást, melyek között találhatunk a kritikusok által elismert díjnyertes munkákat és szórakoztató filmeket is. Ez is érdekelhet: A Kia robotkutyás Super Bowl-reklámja elrabolta a szívünket – Videó!

A filmfesztivál alatt 20 japán filmet vetítenek le

A kínálatban számos női sorsot, illetve kulináris témát feldolgozó film található, valamint Japán egyik legígéretesebb női rendezője, Nishikawa Miwa a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában debütált és számos nemzetközi fesztiváldíjat nyert Szabad levegőn című filmje is. A fesztivál ideje alatt az Ito című alkotás rendezőnőjével, Yokohama Satokoval és Komai Ren főszereplőnővel, valamint az Arisztokraták rendezőnőjével, Sode Yukikóval videóinterjút is láthat majd a közönség. A japán konyha varázslatai iránt érdeklődők sem maradnak film nélkül, számukra három filmet kínál a fesztivál. TIPP: Mautner Zsófi megmutatja, mi a közös a Kia XCeedben és a koreai konyhában

A Japán Filmfesztivál ideje alatt az esemény hivatalos weboldalán minden nap elérhető mind a húsz alkotás, melyeket a lejátszás gomb megnyomását követően 48 órán keresztül akár többször is újranézhetünk, magyar vagy angol felirattal.

Az alábbi cikkek is érdekelhetnek, ne hagyd ki ezeket sem:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •