Szent István napjára és az Új Kenyér ünnepére egy rendhagyó, töltött kenyérrel készültünk. Ez a piknikkenyér szuper választás a hosszú hétvégére, strandra, de akár a reggeliző asztal éke is lehet augusztus 20-án. A Drive Me Baby-n szeretjük azokat az ételeket, amelyeket gyorsan, különösebb hozzáértés nélkül, egyszerű alapanyagokból elkészíthet bárki. Ez most pont ilyen. Ebben a receptben pedig az a legjobb, hogy végtelen módon variálható, és igény szerint növelhető is az adag. Próbáljátok ki ti is, és ne féljetek kísérletezni az alapanyagokkal.
Hozzávalók (4 szelethez):
- 3 tojás
- só, őrölt fekete bors
- 1 evőkanál majonéz
- 10 dkg krémes túró
- 1 púpozott evőkanál tejföl
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- 1 kisebb cipó
- néhány salátalevél
- kb. 8 szelet szalámi
- 1 gömb (10 dkg) mozzarella
- kb. 8-10 karika kígyóuborka
Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük. Amikor kihűltek, megpucoljuk, kettévágjuk, a sárgájákat keverőtálba tesszük. A fehérjéket kis kockákra vágjuk. A sárgájákat villával összetörjük, sózzuk, borsozzuk, kikeverjük a majonézzel, majd hozzáforgatjuk a kockázott tojásfehérjét.
A túrós krémhez a krémes túrót összekeverjük a tejföllel és a fűszerpaprikával, sózzuk, borsozzuk.
A cipó tetejét levágjuk, a cipót kibelezzük (a kivájt belsejét nem kell kidobnunk, pl. fasírthoz tökéletes lesz). Ezután megtöltjük. Először beletesszük a megmosott, megszárított salátaleveleket, ezt követi a tojáskrém, a szalámi, a túrókrém, a mozzarella és végül a megmosott, karikára vágott kígyóuborka. Végül visszatesszük a cipó kalapját, és kész is a szupergyors piknikkenyér. Felszeletelve tálaljuk.
Forrás: Ízes Élet