Pannonhalmán belevágtak a sörfőzésbe – ilyen lett az Apátság Söre

Pannonhalma és a Pannonhalmi Főapátság legújabb színfoltja a saját sörfőzdéjük, ahol négyféle erősségű és ízvilágú sört készítenek.

Több helyen elérhető az Apátság Söre

A Pannonhalmi Főapátság sörfőzdéjének meglátogatása egy újabb program, amiért érdemes elmenni az apátságba. Egy olyan tradicionális, mégis újító elem Pannonhalma életében, amely tovább gazdagítja az ott eltöltött időt. Főként az odalátogatók kedvéért vágtak bele a Főapátság a sörfőzésbe. Ahogy Bokros Márk bencés szerzetes fogalmaz: „Nagyon sokszor jönnek olyanok, akik meglátogatják az apátságot. Beülnek mondjuk a Viatorba, és hát a Viator fő profilja nyilván a bor, de azért nagyon jól mutatna, ha egy apátsági sört is tudnánk kínálni”. Aki pedig kevésbé komoly környezetben kóstolná meg a sörfőzde új termékeit, az megtalálja őket a Pausa cukrászdában. Valamint az Apátság söre  elérhető a szintén a főapátság által üzemeltetett Omnibus food truck kínálatában is.

A négyféle erősségű és ízvilágú sört az odalátogatók palackozva haza is vihetik majd (ez megoldás lehet, ha autóval látogattuk meg az apátságot), és az Apátság Söre idővel elérhető lesz a nagyobb boltok kínálatában is.

apátság söre Pannonhalma
Bemutatkozik az Apátság Söre; fotó: Hajdú D. András

Ahogy a pannonhalmi tradíció diktálja, az apátság mindegyik sörét a modern sörházban is világi főzőmesterek felügyeletével készítik. „Ott van bennünk, hogy szeretnénk a hagyományt, a tradíciót meg a megújulást, innovációt egyben kezelni. A hagyományhoz is úgy állunk hozzá, hogy mi az, amit lehet belőle tanulni, hogyan lehet adaptálni a mai viszonyok közé” – mondta Bokros Márk.

Forrás: Turizmus Online

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •