női luxusautó kezdőkép
Teljesítmény és fényűzés felsőfokon: ilyen egy női luxusautó; fotók: Wikipedia, Facebook

A világ legdrágább női autói között főleg izmos sportautókat találunk. Ezek a kocsik nemcsak megjelenésükkel, hanem páratlan teljesítményükkel is felhívják magukra a figyelmet. A sebesség és a fényűzés élménye ugyanakkor nem kevés pénzbe kerül, ezért ezeket a szuper autókat tényleg csak kevesen engedhetik meg maguknak. Azért álmodozni persze még lehet: íme, öt kedvenc női luxusautó a felső kategóriából.

1. Toyota GR Supra – a tökéletes női sportkupé

A japán márka kétüléses sportautóját mi is kipróbálhattuk, hát mit ne mondjunk, imádtuk. A Toyota GR Supra viszonylag szerény árszínvonalat képvisel a világ legdrágább női luxusautó kategóriában, mégis a nagyokat megszégyenítő megjelenéssel és tudással rendelkezik. A rövid tengelytávolság, a széles nyomtáv, a kis tömeg, az alacsony súlypont, valamint a merev karosszéria tökéletes kombinációjának köszönhetően vezetés közben az erő és a precíz irányíthatóság magával ragadó élményére számíthatunk.

Toyota Supra
A japánok nagyon összerakták az új Suprát (Fotó: Toyota)

A 340 lóerős motor 4.3 másodperc alatt gyorsítja fel 100 km/órás sebességre a GR Suprát, végsebessége pedig akár a 250 km/órát is elérheti. Egy gazdagon felszerelt modellváltozat ára 20 millió forint körül van. 2021-től várhatóan megjelenik a kínálatban egy megfizethetőbb Supra is, egy 255 lóerős, négyhengeres motorral.

A cikk a következő oldalon folytatódik. 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3