4. Ferrari California T – a legsportosabb kabrió

A négyüléses Ferrari California T 2014-ben kapott alapos felfrissítést, akkor egy V8-as turbómotor került a motorháztető alá. Az 560 lóerős erőforrás 3,6 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órás tempóra. A motorhoz hétsebességes, duplakuplungos automata sebességváltó csatlakozik. A California T könnyű szerkezetes, alumínium karosszériával rendelkezik, ami mindössze 1 729 kilogramm. Utasterének karakteres megjelenést kölcsönöznek a Ferrari-s hagyományokra jellemző piros és fekete színárnyalatok, valamint a kagylóformájú bőrülések és a bőrkormány.

Egy tűzpiros 2015-ös Ferrari California T, amit azonnal hazavinnénk (Fotó: Flickr- Falcon Photography)

A California T nem pusztán egy sportautó, a valódi kabriós életérzés megtestesítője. A legsportosabb kabrió női luxusautó alapváltozatáért legalább 206-473 amerikai dollárt, vagyis átszámítva közel 63 millió forintot kell letenni az asztalra. Utódja a Portofinó is nagy favorit, külsőre valahogy számunkra mégis a California meríti ki a tökéletes sportos női luxusautó fogalmát.

5. Bugatti Chiron – a legek legje

A Bugatti Chiron a világ egyik legexkluzívabb középmotoros, kétüléses sportautója, amely 2016-ban váltotta fel a márka korábbi nagy sikerű modelljét, a Veyron-t. Az alapmodell Monaco legendás autóversenyzőjéről, Louis Chironról kapta a nevét. Végsebessége 420 km/h. 2,5 másodperc alatt gyorsulhatunk vele százra. A 8 literes, W16-os, 1500 lóerős motor előtt nem létezik lehetetlen. Öt év alatt 500 db készül belőle, várhatóan 2021 év végéig minden darab gazdára talál. Sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a Lego is megálmodta, és nem csak az autót, hanem egy elég ütős garázst is hozzá.

Bugatti Chiron
Fehér-bordó kombinációban is tökéletes a Bugatti Chiron (Fotó: Bugatti)

A tavaly bemutatott limitált kiadás a Noire Special Edition nevet kapta. Ennek a szériának egy -egy példánya átszámítva  közel egymilliárd forintba kerül, ami igencsak leszűkíti a lehetséges vásárlók körét. Vágyni azonban ingyen is lehet egy ilyen csajos színkombinációban tündöklő Bugatti Chironra. Vagy egy exkluzív Hermès kiadásra, ahogy abból már kettő is van Manny Khoshbin dollármilliárdos ingatlanmágnásnak.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3