országnéző sétarepülés
A járat a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es termináljáról száll fel fotó: Aeropark

Országjáró repülés lesz október 25-én – az érdeklődők egy Smartwings Boeing 737-800-as fedélzetén ülve gyönyörködhetnek a magyar táj szépségében egy teljes órán át. Ha hiányzik a repülés és az utazás élménye, és megnéznéd az országot felülről, ott a helyed!

A Légiközlekedési Kulturális Központ, a Smartwings és a Budapest Airport több légitársaság mintájára szervezi a különleges programot. Ez lesz Európában az első országnéző repülés, amelynek során a Dunakanyart, a Balatont, a Bakonyt és Budapestet is érinti a járat. A program az időjárástól függően változhat. Amennyiben az Alföld fölött lenne szikrázó napsütés, akkor a Duna-Tisza köze és a Tisztántúl nevezetességeit lehet megnézni. A repülési magasságról a szervezők annyit közöltek: nem a megszokott 10 ezer méter lesz.

országjáró repülés balaton
Csodás látvány a Balaton felülről; fotó: Aeropark

Az országnéző repülés járata délben száll fel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es termináljáról. 6 éven felüliek válthatnak jegyet, és csak megfelelő számú jelentkező esetén száll fel a gép. Ablak melletti helyek 35 ezer forintért, középső és folyosó melletti helyek 26 ezer forintért válthatók az Aeropark honlapján. A találkozó az Aeroparkban lesz, ahonnan a repülőmúzeum Ikarus autóbuszai viszik az utasokat a ferihegyi 2-es Terminálra. A landolást követően reptérlátogatással folytatódik a program, ahol megmutatják a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kulisszatitkait. Az országjáró repülés után a csoport visszatér az Aeroparkba, ahol a magyar repüléstörténet meghatározó repülőgépeit mutatják be.

Jelentkezési határidő: 2020. október 19.

Forrás: Turizmus Online