közúti műszaki ellenőrzés gumicsere
(Fotó: Freepik)

Úgy tűnik, hogy a belföldi pihenés lesz az idei év legnépszerűbb vakációs megoldása, így várhatóan a megszokottnál is nagyobb lesz a hazai üdülőhelyek autós forgalma. Éppen ezért nagyon fontos, hogy az autónkat megfelelően felkészítsük a nyárra. Ebbe beletartozik a szezonnak megfelelő gumiabroncsok használata, illetve az abroncsok állapotának szakszerű ellenőrzése. Ezt szorgalmazva, közúti műszaki ellenőrzések indulnak június utolsó hetében.

Mire lehet számítani a műszaki ellenőrzéskor?

Az ORFK-OBB célzott közúti ellenőrzései június 26-án indulnak el Pest megyében és június 29-én Budapesten. „Az ellenőrzések célja, hogy felhívjuk a figyelmet az évszaknak megfelelő, optimális profilmélységgel és nyomással rendelkező gumiabroncsok használatára” – jegyezte meg Berzai Zsolt r. alezredes, az ORFK Rendészeti Főigazgatóság, Közlekedésrendészeti Főosztály, Balesetmegelőzési Osztályának vezetője.

continental közúti műszaki ellenőrzés
Az ORFK és Continental közös sajtótájékoztatón jelentette be a közúti műszaki ellenőrzés időpontját

A koronavírus okozta veszélyhelyzet után az autók megfelelő műszaki ellenőrzése még indokoltabb, hiszen számos család sokkal kevesebbszer mozdult ki otthonról, sok autó hetekig, hónapokig pihent a garázsban, vagy csak ritkán, kifejezetten rövid utat tettek meg vele.

A következő oldalon mutatjuk, mit ajánlott tenni a közúti ellenőrzés előtt.

1
2