Opatijai Advent

A tél Opatijában a legszebb képeket és a legemlékezetesebb élményeket ajándékozza. Amikor hópelyhek ereszkednek le a tenger hullámaira, fények százezrei világítják meg varázslatosan a város utcáit és történelmi parkjait, amikor az ünnepi különlegességek, csábító desszertek, a forralt bor és a tea megmelengeti a testet, az élőzene hangjai és a társasági élet meghitt, vidám pillanatai betöltik a szívet, mind annak a jele, hogy a világ legvarázslatosabb helyén találta magát, és részese lett az Opatijai Advent varázslatának.

Opatija_Advent_Croatia_Christmas_Villa_Angiolina_Anton_Unkovic Opatija_Advent_Croatia_Christmas_Vasja_Pinzovski

A közel két évszázada Európa egyik kedvenc üdülőhelyeként számon tartott Opatija decemberben és januárjban felejthetetlen élményekkel teli, lenyűgöző képeskönyvvé változik. Időtlen szépsége a téli hónapokban különlegesen jut kifejezésre. Óriás Diótörők „őrködnek” piros egyenruhájukban, jégpálya csillog pár lépésre a tengertől, számos kiállítás, zenei és színpadi rendezvény várja a látogatókat, karácsonyi énekek kísérik a romantikus sétákra indulókat a gyönyörű fénydíszek és lámpások által megvilágított évszázados utcák, terek és öreg ciprusok között; mindez része annak a varázslatos hangulatnak, amely az Opatijai Adventet az egyik kihagyhatatlan téli eseménnyé teszi.

Opatijai Advent Opatijai Advent Opatijai Advent Opatija_Advent_Croatia_Christmas_Vasja_Pinzovski

Az ünnep varázsa a város minden szegletét áthatja, 2022. november 25. és 2023. január 8. között pedig számos helyszín különleges programoknak ad otthont: a városi piac, mely a helyi lakosok hagyományos találkozóhelye, Volosko, a festői szépségű halászfalu, mely kiváló éttermeiről ismert, a jégpályává változó Nyári Színpad, a híres Lungomare tengerparti sétány… Az események központi helyszínének a Juraj Šporer Művészeti Pavilon előtti, szépen feldíszített park ad otthont, ahol élőzene mellett élvezhetjük a varázslatos estéket, a jó társaságot és a kiváló vendéglátást.

Opatija Advent 2019
Photo by Petar Kurschner
Opatija Advent
Photo by Petar Kurschner

Az Opatijai Advent már több százezer látogató szívét meghódította, valamint rangos díjakat is elnyert – többek között bekerült Európa legjobb adventi programjai közé, Opatija városát pedig az egyik legszebben feldíszített adventi úti célnak nyilvánították. Egy új mese kezdődik… meghívjuk Önt, hogy legyen részese Opatija adventi meséjének.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •