sikertippek
Vajon hogyan érhetünk el sikereket a munkában és a magánéletben úgy, hogy kiegyensúlyozottak maradunk?; fotó: Pixabay/FotografieLink

Ma már a munkahelyünkön legalább annyira keressük a sikereket, mint a magánéletben, miközben a kiugró eredmények mit sem érnek, ha a mindennapokban csak ábrándozunk a kiegyensúlyozottságról. Az #ígyvagyokjól Telenor kerekasztal beszélgetésen ennek az összhangnak a megtalálásához adtak tippeket – saját területükön elismert – hölgyek. Nézzük, melyek ezek a sikertippek!

Kováts Adél: Kíváncsiság és önazonosság vezethet a sikerhez

„Mindig az előttünk álló feladathoz kell felnőni, nem másokhoz” – vélekedik Kováts Adél. „Legyünk kíváncsiak és nyissunk mások ötletei felé!” – vallja a színművésznő, akit minden fontos lépésénél ez a felfogás visz előrébb. „Az önképzés, a nyitottság és a befektetett munka mindig meghozza gyümölcsét.”

Kovats_Adel sikertippekKádár-Papp Nóra: Nem másokhoz mérem magam

Kováts Adél gondolatmenetéhez kapcsolódik Kádár-Papp Nóra, a Gyerünk, anyukám! mozgalom megálmodója is. „Attól érzem magam sikeresnek, hogy úgy vagyok a helyemen, hogy nem mérem magam másokhoz. A siker képlete számomra, hogy a vélt vagy valós gyengeségeimen felül tudok emelkedni, a hátrányaimból pedig előnyt tudok kovácsolni.” Szerinte, ha váltani szeretnénk, akkor érdemes feltenni magunknak a kérdést, vajon 90 éves korunkban megbánnánk-e, hogy valamit nem próbáltunk meg.

Müller Diána: Ne keressük a tökéletességet

„Fontos, hogy merjük kifejezni mitől vagyunk és mitől nem vagyunk jók. Nem kell tökéletesnek mutatnunk magunkat, a hibáinknak és a kudarcainknak is van, kell, hogy legyen tere” – hívja fel a figyelmet a sikeres nők téma kapcsán szervezett beszélgetésen Müller Diána, a Telenor szervezetfejlesztési vezetője, aki szerint a siker egyik elengedhetetlen összetevője a közeg, ahol önmagunk lehetünk. A HR specialista a kollégáit is ebben igyekszik támogatni, arra biztatja őket, hogy „vegyék észre a lehetőségeket, legyenek bátrak és a legigazabb önmaguk”.

sikeres nők
Ők tudják, mi a siker titka: Cserta Alexandra, Kováts Adél, Péterfi Judit, Kádár-Papp Nóra, Müller Diána

Péterfi Judit: Türelemmel küzdjük le a félelmeinket

A sikereket elhivatott riporterként is kutató Péterfi Judit azt tapasztalja, hogy a váltás, a hétköznapi kihívások kétellyel és félelemmel járnak, interjúalanyai gyakran tartanak az ismeretlentől. „Az ő történeteiken keresztül bepillantok abba, hogy ha munkával és türelemmel képesek vagyunk leküzdeni a félelmeinket, akkor a kétely is elillan és felszabadultan szárnyalhatunk tovább” – mondja a műsorvezető, akinek legfontosabb tanácsa, hogy igyekezzünk tisztában lenni azzal, valójában mire vagyunk képesek és ezt mutassuk meg másoknak. Így lehetünk sikeres nők.

A teljes beszélgetés megtekinthető a Telenor Facebook oldalán!

Időről-időre mi is megszólaltatunk olyan hölgyeket az autóiparból vagy versenyzés világából, akik munkájukban sikeres nők, elismert szakemberek és akár példaképek mások számára. Dániel Tünde például autódizájner, ő tervezi a felniket a legmenőbb Audikra. De nagyon büszkék vagyunk Vogel Adriennre, Magyarország egyik legsikeresebb női autóversenyzőjére is – interjúnkat itt tudod elolvasni.