nubu tokio
A modelleken se mutat rosszul; fotó: NUBU

A 2021-es tokiói olimpiára a NUBU pályázata nyerte el a megtiszteltetést, hogy az olimpikonok formaruháját tervezheti. Minden olimpia előtt izgatottan várják a divat és a sport rajongói is, hogy milyen szettekben képviselik országukat az sportolók. A NUBU-nak igencsak izgalmas kollekció pattant ki a fejéből – írja a Joy.

Magyar és japán elemek díszítik a NUBU kollekcióját

Az olimpiai formaruha két fő motívuma a magyar zászló, a magyar identitás és a tradicionális japán öltözködés elemei. Mivel a NUBU mindig képzőművészetből inspirálódik, a magyar zászlós részben a festészetre utaló ecsetvonás nyomok láthatóak. Sportolók hordják a ruhákat, ezért fiatalos, sportos a teljes kollekció, könnyen kombinálható, és a kényelem is fontos szerepet játszik. A japánok kultúrájának központi eleme a tisztelet, ezért a tervezők úgy gondolták, hogy szeretnének tisztelegni hagyományaik előtt, így olyan japán motívumokat rejtettek el a ruhákon, amik észrevehetőek, egyértelműek, és remélik, hogy a rendező országban ezeket észre is veszik majd. Ilyenek például a kimonó, a fekete öv, a fényes részek a zakókon.

Slow fashion

A ruhák fenntartható anyagból készültek, minden egyes darabot Magyarországon gyártanak, így maximálisan a slow fashion elvét képviselik. Az anyaghasználatnál a tervezők odafigyeltek arra, hogy kényelmes és szellős ruhákat alkossanak, és a nagy melegben is jól érezzék magukat az olimpikonok. A piros, fehér zöld mellett a printekre egy friss zöld szín került a férfi, és arany szín a női ruházatra – utalva arra, amire igazán vágynak az olimpikonok: az aranyéremre. Az olimpiai formaruha kollekció utcai változata is hamarosan elkészül.

Forrás: Joy

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •