borkóstoló
Az Olaszrizling Október Nagykóstoló látogatói szinte minden olaszrizling-stílus képviselőjével találkozhatnak a rendezvényen. (Fotó: Kaboompics)

Több mint 80 borászat mintegy 150 tételét kóstolhatják meg az érdeklődők az Olaszrizling Október Nagykóstolón október 17-én a Corinthia Hotel Budapestben. Az olaszrizling a harmadik legnagyobb területtel rendelkezik a fehér borszőlők között, és Tokaj-Hegyalja kivételével gyakorlatilag minden borvidékünkön megtalálható.

Magyarország legkedveltebb szőlőfajtája

Ráadásul rendkívül sokoldalú szőlőfajta, ezért az olaszrizlingből készült borok választéka széles. Készülnek belőlük könnyű, reduktív tételek, érettebb hordósak, dűlőszelektáltak, gyümölcsösek, de szépen mutat házasításban, sőt még édes borként, narancsborként és pezsgőként is.

olaszrizling október nagykóstoló
Mint a fajtakóstoló szervezői kiemelik, az olaszrizling rosszabb években is jól terem és nagyobb hozam mellett is képes jó minőséget adni. (Fotó: Kaboompics)

Az év olaszrizling borkóstoló eseménye

Az Olaszrizling Október Nagykóstoló látogatói szinte minden olaszrizling-stílus képviselőjével találkozhatnak a rendezvényen. Ráadásul számos kiállító elhozza rajnai rizling tételeit is, noha ez a fajta csak névrokona az olaszrizlingnek.

A kedvezményes elővételi jegyek 2020. október 16-ig kaphatók, és korlátlan borkóstolásra jogosítanak. Akik VIP-jegyet váltanak, belépést kapnak a VIP-Lounge-ba is, ahol további exkluzív bortételek és ajándékok várják a vendégeket.

De ne feledd, ha alkoholt ittál, ne vezess autót! Vagy ha látod, hogy más szeretne a volán mögé ülni ittas állapotban, ne engedd neki!

Ez is érdekelhet: Tudtad, hogy idén Champion díjat kapott a Lidl saját márkás pezsgője? Egy Champion, három arany és három ezüst díjat nyert a Lidl Magyarország a 21. VinAgora Nemzetközi Borversenyen. A díjak a vállalat azon innovációit és törekvéseit ismerik el, melyek a Lidl a magyar borkultúra és hazai borászatok melletti elköteleződését bizonyítják.

Forrás: MTI, Winelovers