karintia
(Fotó: Austria.info)

A természet igazán kegyes volt Karintiával, Ausztria napfényes délvidékével, ahol tiszta és meleg vizű, fürdőzésre kitűnően alkalmas tavak sokasága várja a látogatókat. De ne feledkezzünk meg a hegyekről sem, a hatalmas háromezres hegycsúcsoktól a szelíd dombocskákig minden megtalálható itt. Karintia – Ausztria vízben leggazdagabb tartománya – nem kevesebb, mint 200 fürdőzésre alkalmas tóval, 8000 kilométernyi folyóval, 60 gyógyforrással és 43 gleccserrel rendelkezik. Mutatjuk, miért érdemes Ausztria legdélibb tartományába tervezni idén a nyaralást.

1. Túrázz három országon keresztül!

osztrák nyári programok
Fotó: Kärnten Werbung

Nem kell mindjárt az Alpok–Adria túraút mind a 43 szakaszát egyszerre megtenni és 750 kilométert túrázni a Großglockner gleccserétől egészen az Adriai-tengerig. Kicsiben is lehet kezdeni. Hiszen a Karintián, Olaszországon és Szlovénián át haladó távolsági túraút esetében az élmény áll a középpontban. Az utazás megszervezésében (szállás, csomagszállítás, étteremtippek) segít az Alpok–Adria túraút foglalási központja.

2. Átkelés a Pasterze-gleccseren

osztrák nyaralás ausztria
Ha már aktív nyaralás, feltétlenül keressétek fel Karintia egyik jelképét a Hochosterwitz várat (Fotó: Kärnten Werbung)

Hágóvassal, beülővel és hegymászó kötéllel felszerelve vághatnak neki a jelentkezők a Großglockneren, Ausztria legnagyobb hegyén található gleccsernek. Államilag elismert, okleveles hegyi túravezető által vezetett túra (júniustól szeptemberig), amely garantáltan nem hagy hidegen senkit.

Nyaralás Ausztriában? A következő oldalon további tippeket adunk, mivel üsd el az időt.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3