Női szállodai szoba Budapesten, belépés kizárólag hölgyeknek!

Alig pár hete debütált a speciálisan női utazók számára kialakított szoba a Hotel Mercure Budapest Koronában, máris nagy sikert aratott. Ha a koncepció beválik, az Accor-lánc több más budapesti egységében is hamarosan találkozhatunk a női szállodai szoba műfajával.

Kényelem és kényeztetés öt szobában

A Cornell Egyetem egyik tanulmánya 50 millió vendégértékelés elemzése alapján arra jutott, hogy a női utazók számára különösen fontos a szálloda atmoszférája és a személyzet barátságos hozzáállása. Mivel a döntéseiket sok esetben az érzelmek motiválják, a kényelem és kényeztetés a szállodában is plusz pontot jelent a hölgyek számára. Ez a felismerés vezérelte az Accor Hotels magyarországi munkatársait, amikor úgy döntöttek, hogy kifejezetten női utazók számára alakítanak ki szobákat. „A pilot projekt idén januárban a Mercure Koronában indult, ahol öt női szállodai szoba várja immár a hölgyeket”– mondta el Musits Adrienn, a szállodavállalat értékesítési igazgató-helyettese.

női szállodai szoba budapest
A szobában számos kényelmi meglepetéssel kedveskednek a hölgyeknek

Pozitívak a visszajelzések. Több vendégük posztolta elégedetten a női szoba berendezését, kiegészítőit ábrázoló fotókat a közösségi médiában. Az egyik olasz vendég ezt írta: „Csodálatos extra bekészítések a hölgybarát szobában. Imádtam minden apró részletét, különösen a piperecikkeket a fürdőszobában.”

De milyen is a hölgybarát szoba?

Az élmény a recepción kezdődik, ahol a vendéget érkezéskor rögtön tájékoztatják arról, hogy speciális női szobát fog kapni, amely a hotel csendes hatodik emeletén található. Ez azért fontos, mert kutatások szerint a sokat utazó női menedzserek rendszeresen küzdenek alvási problémákkal. A szobában számos kényelmi meglepetéssel kedveskednek a hölgyeknek. Ezek közé tartozik többek között az élővirág (orchidea), az alvómaszk, a széfbe helyezhető külön ékszertartó, amely a szálloda egyik munkatársának kreációja, a sminktükör, a speciális selyemmel bevont vállfák, a szobai vasalódeszka és vasaló, valamint a szobainas. A fürdőszobában például arctisztító szett, bőrradíros fürdőszivacs, hajkefe, hajsütő hajegyenesítő és -göndörítő fejekkel, női papucs lila díszítéssel várják a hölgyeket. Ezen felül a fürdőszobatükörre is kerül egy bátorító üzenet vagy egy vidám rajz.

furdoszoba hotel noknek
Külön bekészítés a fürdőszobában

Az ágyon egy marcipánszív mellett találnak egy köszöntő levelet is, amelyben a vendégek egy QR-kódra kattintva megtudják, milyen szolgáltatásokat javasolnak nekik a közelben a szálloda hölgy dolgozói – masszázs, manikűr, fodrász, szolárium –, ezen felül városnéző, illetve sétaútvonalakat is ajánlanak nekik.

A pozitív visszajelzések fényében elképzelhető, hogy hölgyszobákat alakítanak ki a közeljövőben a többi fővárosi Mercure, Novotel és MGallery szállodákban és akár még a Sofitelben is.

Forrás: Turizmus.com; fotók: Mercure Korona