nemzeti filharmonikusok 2022/23-as évad
Fotó: MNF/Berényi Gyula

Izgalmas utazás, felfedezés, kalandozás. Ez nem egy kalandfilm előzetesének
beharangozója, hanem személyesen is átélhető, igazi élményeket nyújtó program
összefoglalója. Ki ne szeretne ismeretlen vizeken hajózni? A Nemzeti Filharmonikusok új
évadának programkínálata igazi zenei utazást kínál, ahol a zenetörténet kincseit, ritkaságait fedezhetik fel a hangjegyek szerelmesei. Az új évad jelmondata is ehhez kapcsolódik: induljunk közös felfedező utakra!

A zenei expedícióra különféle bérletek válthatók (Kocsis, Kobayashi, Ferencsik, Lukács és Pászti bérlet), melyek belépést nyújtanak a legszebb hangversenytermekbe, a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermébe, a Zeneakadémia Nagytermébe és a Pesti Vigadó dísztermébe. A 2022/23-as évadban a szimfonikus repertoár mesterművei, az oratorikus irodalom remekei és több évszázad számos reprezentatív versenyműve, sőt egész estés
hangversenyszerű operaprodukciók fognak felcsendülni az ikonikus falak között. Hallhatunk
olyan slágereket, mint Chopin f-moll zongoraversenye és Dvořák Újvilág-szimfóniája, Csajkovszkij V. szimfóniája és Berlioz Fantasztikus szimfóniája, Verdi Trubadúrja, Mendelssohn Olasz szimfóniája, Haydn Katona-szimfóniája és Schumann II. szimfóniája.
Felcsendülnek Kodály változatai a Fölszállott a páva dallamára, megszólal a nagy magyar mester Budavári Te Deuma, Brahms annak idején éppen Budapesten bemutatott B-dúr
zongoraversenye és I. szimfóniája, Richard Strauss életöröm-ittas Don Juanja. Érdemes lesz vitorlát bontani a Nemzeti Filharmonikus Zenekarával!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •