Mindig figyelj arra, hogy mit és miben veszel!

A műanyagmentességet tartsuk szem előtt a bevásárlásnál is, gondosan válogassuk meg, milyen csomagolású termékek kerülnek a kosárba. Ahol csak lehet, kerüljük a műanyag csomagolásokat, a felesleges fóliát és celofánt, és a sokadik műanyag zacskó megvétele helyett használjuk inkább saját – lehetőleg vászon – szatyrunkat.  Ugyanilyen fontos, hogy a zöldségeket, gyümölcsöket ne plasztik zacskókba rakjuk, még akkor se, ha így praktikusabbnak tűnik. Törekedjünk tehát arra, hogy inkább fenntartható csomagolóanyagot, mondjuk üveget, fémet, papírt vagy hullámkartont válasszunk.

muanyagmentes_julius_bevasarlotaska
Műanyag helyett válassz többször használatos táskát a bevásárlásokhoz!; fotó: plasticfreejuly.org

Vászontáska, fémdoboz, kulacs, bögre, papírszívószál

Ha munkába, iskolába megyünk, érdemes mindig magunkkal vinni egy fenntartható anyagból készült táskát vagy ételhordót, hogy se a bevásárlás, se az ebéd beszerzése ne okozzon bonyodalmat. A kávézókban, éttermekben érdemes a saját kulacsunkba, termoszunkba kérni az elviteles italokat, azok pedig, akik a szívószál szerelmesei, könnyedén beszerezhetnek egy-egy fémből vagy papírból készült, környezetbarát darabot.

Válassz fenntartható, műanyagmentes vendéglátó egységeket!

Ezeken a helyeken nem is kell külön figyelni a júliusi kihívásra, hiszen eleve elhagyják a műanyagokat az ételek és italok szervírozásánál, csomagolásánál. A gyorséttermek és a sok csomagolóanyagot termelő büfék viszont elkerülendők ebben a hónapban, hiszen szinte lehetetlen, hogy műanyag nélkül jussunk hozzá a rendelésünkhöz.

Ezeket a cikkeket se hagyd ki:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2