Mini mogyoróvajas sajttorta
Hozzávalók (12 db-hoz):
- 12 dkg cukormentes zabkeksz
- 10 dkg puha/olvasztott vaj
- 12 db muffinpapír vagy szilikonforma
- 20 dkg zsírszegény mascarpone
- 15 dkg krémes mogyoróvaj
- 12 dkg eritrit
- 2 db tojás
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- étcsokoládé
- földimogyoró
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük alsó-felső sütéssel 180 °C-ra.
A zabkekszet ledaráljuk vagy szétmorzsoljuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal, és a muffinformák aljára egyengetjük kb. fél cm-es rétegben.
A mascarponét összekeverjük a mogyoróvajjal és az eritrittel, majd beleütjük és egyenletesen elkeverjük a tojásokat, végül beleszitáljuk a keményítőt is. A krémet 12 felé osztva egyenletesen rátesszük a kekszes réteg tetejére, majd az előmelegített sütőbe helyezzük kb. 30 percre, amíg megszilárdul a sajtréteg.
Sütés után hűlni hagyjuk, majd ízlés szerint olvasztott étcsokoládéval és földimogyoró-darabokkal díszíthetjük. Fogyasztás előtt érdemes néhány órára vagy akár egy éjszakára a hűtőben pihentetni.
Forrás: Ízes Élet