étkezés család konyha
Olyan élelmiszerekből érdemes tartalékot tárolni otthon, amit valóban gyakran fogyasztunk; fotó: Freepik/pch.vector

A világjárvány tavaszi hulláma idején jelentősen megváltoztak a vásárlási szokásaink. Bebizonyosodott, hogy semmi szükség nincs hónapokra előre betárazni a lisztet vagy a cukrot, hiszen folyamatos volt az élelmiszerboltokban az ellátás. De ezzel együtt is nagyon jelentősen megugrott az online kereskedelem. Sokan aztán a nyári időszakban is ennél a vásárlási formánál maradtak, a második hullám pedig most még tovább erősíti ezt a tendenciát. Egyre többen szembesülnek azzal, hogy bármelyik pillanatban karanténba kényszerülhetünk. Érdemes ezért előre tervezni erre az időszakra, végiggondolni, hogy mit eszünk karantén alatt. Azt is, hogy hogyan tudunk majd például friss élelmiszereket beszerezni. Vezethetünk étkezési naplót is.

Étkezés karantén alatt: egészségeset és finomat

A téli időszakban is érdemes odafigyelni arra, hogy mit eszünk karantén alatt – az egészséges táplálkozás most még fontosabb. Erősítjük vele az immunrendszerünket, de segít megőrizni a testsúlyunkat is, ha a karantén miatt kevesebbet tudunk mozogni. Ez nem jelenti azonban azt, hogy ismeretlen vagy általunk egyébként nem kedvelt alapanyagokból kellene felhalmoznunk. Olyan élelmiszerekből érdemes tartalékot tárolni otthon, amit valóban gyakran fogyasztunk. Ha nem szeretjük a spenótot, vagy sosem készítettünk még káposztát, ne ezekből vásároljunk be most sem, mert könnyen a kukában végezhetik. Lisztet, élesztőt, cukrot is csak annyit vegyünk előre, ami a napi használaton túl a kéthetes kényszerpihenő alatt szükséges lehet a családban.

További tippeket a következő oldalon találsz.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2