spa monopoly
(Fotó: spa-francorchamps.be)

A világ egyik legnépszerűbb ingatlankereskedelmi társasjátéka ezúttal Belgiumba, az éppen százéves Spa-Francorchamps versenypályára kalauzol el minket, írja a Vezess.hu. Ezt se hagyd ki: A Lamborghini őrületes koncepciója sokkal inkább rovar, mint autó

A Spa-Francorchamps a világ egyik legszebb versenypályája!

A legendás Circuit de Spa-Francorchamps százéves fennállásának ünneplése részeként a pálya fenntartói örömmel mutatják be a híres Monopoly társasjáték exkluzív, limitált kiadású „100 év szenvedély” elnevezésű változatát. A belga versenypályán 1921 augusztusában rendezték meg az első futamot, sokak szerint ez az egyik legszebb és leglátványosabb versenypálya.

A kapitalizmus szimbólumává vált társasjáték alapjai a versenypályán sem változnak, a hotelek és sugárutak helyett itt azonban a Spa-versenypálya mai 7 km-es szakaszának neves kanyarjait kell megszereznünk, és fenntartanunk. Emellett az eredeti 14 km hosszú pálya is szerepet kap, ahova lelátókat, ajándékboltokat és pályamúzeum üzemeltetési jogait kell megszereznünk. A végén természetesen az nyer, aki addig ügyeskedik, amíg monopóliumhoz jut.

Ebben a különleges kiadású Monopoly-ban a szokásos vasaló, kutya és kalap figurák helyett többek között Forma-1-es autóval, kamionnal, sisakkal vagy éppen kerékpisztollyal hódíthatjuk meg a pályát. A társasjátékot egyelőre csak a helyszínen lehet megvásárolni, de hamarosan a hivatalos webshopban is kapható lesz.

A Hasbro nem először adott ki versenypálya tematikájú Monopoly-t, pár éve készült már társasjáték a szintén ikonikus Nürburgring Nordschleife-ből is.

Ezeket se hagyd ki:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •