új volkswagen ID.3
A jövő megérkezett Magyarországra

A Volkswagen megkezdte az elektromos ID.3 modell limitált kiadású 1st verziójának értékesítését Magyarországon. A modellt előjegyzők, akik tavaly pár óra alatt elkapkodták a 80 darab különleges ID.3 1st megvásárlására feljogosító vouchert, akár szeptember-októberben átvehetik új autójukat a kiválasztott márkakereskedésben.

Elektromos ID.3 1st: Design, sebesség, meghajtás

Azáltal, hogy az ID.3 1st már hazánkban is elérhető, új fejezet kezdődik a magyarországi elektromobilitás történetében. Az ID.3 dinamikus, formabontó, mindennapos használatra alkalmas hatótávval rendelkező elektromos autó. Futurisztikus dizájnjával ténylegesen a jövő autózásának érzetét kelti. A Volkswagen család ezen legújabb tagjának exkluzív, limitált kiadású verziója a 1st modell, mely különlegesen magas felszereltséggel, többek között 19 colos könnyűfém kerekekkel, mikroszálas ülésbevonattal, LED-es fényszórókkal, valamint 30 különböző színű hangulatvilágítással lép be a piacra. Ráadásul az egyedi kivitelű jármű nem csupán külsejével tör az élre. 7,3 másodperces gyorsulásával temperamentumában is az első helyre törekvő típus. Az ID.3 1st a maga 58 kWh-s akkumulátorával, valamint a több, mint 400 km-es hatótávolságával akkor is megállja a helyét, ha hosszabb útra indulunk a városon kívülre.

volkswagen elektromos magyarország
Az ID. töltővel saját töltőállomásunk lehet otthon

A külső és a sebesség mellett az ID.3 1st konnektív megoldásai is kiemelik az autót a mezőnyből- A „We Connect Start” digitális szolgáltatásoknak köszönhetően az ID.3 1st egy ízig-vérig online jármű. Így például az autó volánja mögött azonnal hozzáférhetünk a valós idejű forgalmi információkhoz. A járművet okostelefonnal is összekapcsolhatjuk, így applikáció segítségével könnyen adhatunk utasításokat a klímarendszernek, vagy a töltési berendezésnek.

volkswagen id3 frankfurti autoszalon
A Volkswagen ID.3 modellel a német autómárka egy új generációt céloz meg

Töltőállomás az otthonunkban

A Volkswagen az otthonokba viszi a korszerű töltőberendezést, saját töltőállomásunk lehet, így nem kell azon gondolkodni, hol töltjük majd fel az autót. A töltő beszerzésében az online felméréstől egészen az állomás beszereléséig segítenek. Az autó a hagyományos gyorstöltő-állomásokon 100 kW-os DC (egyenáramú), illetve 11kW-os AC (váltóáramú) töltési teljesítménnyel bír.

A Volkswagen ID.3 1st modell egyelőre kizárólag a modellt előjegyző prebooker ügyfelek számára elérhető. Azonban a többi érdeklődőnek sem kell csüggednie – csak fel kell iratkozni az ID.3 1st várólistájára. Azoknak, akik így sem jutnak hozzá a 1st kivitelhez, már nem kell sokat várniuk. Az ID.3 hamarosan sorozatgyártásba kerülő, a konfigurátorban onnan kezdve sztenderd módon megtalálható verziójai is hamarosan megérkeznek hazánkba. Míg a 1st kivitel 58 kWh-s akkuval érhető el, addig a szériamodellekben – az 58 kWh-s akku mellett – a 45 kWh-s és a 77 kWh-s energiatároló is elérhető lesz.