elektromos autó
(kép: 123RF)

Még mielőtt kialakult volna a koronavírus-járvány, az elemzők 2020-ra eddig soha nem tapasztalt mértékű növekedést vártak az elektromos autók hazai piacán. Ez a helyzet azonban nagy valószínűséggel változni fog. Egy azonban biztos: egyre több az elektromos modell (köztük számos női elektromos autó) a piacon, egyre hosszabbak a hatótávok, az árak csökkennek, az állami támogatás pedig (egyelőre) megmaradt. Ezekre a tendenciákra számíthatunk idén, ha elektromos autóban gondolkodunk. Mutatjuk a mi 5+1 kedvencünket!1. Renault Zoé – a dizájnos női kisautó

Nagy népszerűségnek örvend Európában a Renault kis elektromos kocsija, ami nem véletlen. Dizájnját nagyon eltalálta a gyártó, nekünk is az egyik kedvenc kiskocsink. A tavaly bemutatott új modell külsőre nem is nagyon változott, viszont már közel 400 kilométert elmegy egyetlen feltöltéssel. A színkínálat három új árnyalattal bővült.

Renault Zoé
Íme, a harmadik generációs Renault Zoé (Fotó: Renault)

A belső térben az újrahasznosítást nagyon komolyan vette a francia gyártó, így például PET palackok is újjászülettek az utastérben. A töltési lehetőségek is bővültek: otthon konnektorról, utcai oszlopról és gyorstöltőről egyaránt tölthető a Renault kisautója. Bátran kijelenthetjük, tökéletes városi, női elektromos autó az elektromos Renault Zoé.

A cikk a következő oldalon folytatódik.

1
2
3